jegyzet

2017.12.12. 11:42

A hazugság ára

Megosztó téma az ezotéria, főleg abban az esetben, ha az ember rendelkezik olyan különleges képességekkel, mint például a jövőbe látás...

Szabó Rita

Egyes televíziós csatornák délelőtti programjában szerepelnek olyan „betelefonálós” műsorok, ahol percenként nagyjából négyszáz forintért választ kaphatunk a jövőnkkel kapcsolatos kérdéseinkre. Az élő műsorban szereplő „jósnő” mindössze a nevünkre és az életkorunkra kíváncsi, ez már számára elegendő is ahhoz, hogy megmondja, mik azok a gondok, amik nyomasztanak bennünket, illetve mik a teendők a kiküszöbölésükhöz.

A nézőkben nyilván ez kérdéseket vet fel, sok olyan ember élhet a Földön ugyanazzal a névvel, életkorral, mint aki bemond valamit.

Viszont akkor ő rájuk is ez a jóslat vonatkozik? Véleményem szerint ez abszurdum, de ami a végképp kiverte nálam a biztosítékot az a pénzenergia.

Erre a „játékra” is van ugyanis lehetőségünk, ha telefonálunk, ami ugyanazzal a tematikával működik: név, életkor kell... A jósnő egy cetlire felírja az adatokat, majd kalapba teszi, amit ezután gyertyaláng felett jól megforgat.

Ezzel azt a reményt kelti a telefonálóban, hogy hamarosan nagyobb összeg áll a házhoz. Ez az állítás nevetséges, de ugyanakkor szomorú is. A műsort üzemeltető cégek ugyanis leginkább a nyugdíjasokra gyakorolnak hatást.

A műsor üzemeltetőjének célja mindössze annyi, hogy a telefonáló minél tovább tartsa a vonalat, ami miatt akár súlyos pénzeket kell kifizetnie. Miért is? Nevetséges és valótlan állításokért!

 

Fotó: Movpins.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!