Szirák

2018.01.17. 13:11

Megelőznék az iskolaelhagyást

Több mint hatvanötmillió forintos támogatást kapott a település arra, hogy csökkentsék a térségben a korai iskolaelhagyók számát, megelőzzék a problémát és elősegítsék a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférést.

N.O.

Az Országos Roma Önkormányzat két intézményt kért fel a program megvalósítására. Az egyik a sziráki Teleki József Általános Iskola és Szakközépiskola, a másik pedig a Tiszapüspöki Általános Iskola.

A korai iskolaelhagyás veszélyének kitett gyermekek általában nehezebb háttérrel rendelkeznek, sérülékenyek, és gondjaik vannak a társadalomba való beilleszkedéssel is. Éppen ezért szükségük van a támogatásra, hogy könnyebben boldoguljanak az életben. A pályázat során olyan programokat alakítanak ki, amelyek ebben segítenek a hátrányos helyzetű fiataloknak. Szeretnék többek között visszaszorítani a lemorzsolódást, s támogatni az egyéni fejlesztést és az előrehaladást segítő családi környezetet. Ezenfelül megvalósítanak olyan programokat is, amelyek az egészségtudatosság és a betegségmegelőzés elsajátítását célozzák meg.

A projektben résztvevő gyermekek és családjuk életvezetési ismereteket és beilleszkedést segítő oktatást kapnak. A tervek szerint a programba bevonnak majd nyugdíjas pedagógusokat és pedagógusjelölteket is. A tanulók segítésére pedig mentorokat választanak ki, akiknek az egyik legfontosabb feladatuk a tanulás támogatása és a hatékony technikák fejlesztése lesz. A projekt várhatóan 2020-ban ér véget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!