Nógrád megye

2017.11.07. 11:49

Palóc Nagyker: egyben értékesítenék a hálózatot

Egyben értékesítenék a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft. bolthálózatát – közölte Vályi Attila, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felszámolója.

Több polgármester is kérte, ő pedig kész együttműködni abban, hogy mihamarabb megoldást találjanak a lakosság ellátására. Ezért elsődleges célul tűzte a bolthálózat egyben történő értékesítését, hogy a kevésbé keresett élelmiszerüzleteket is el tudják adni, így megoldottá váljon működésük – mondta az MTI-nek Vályi Attila.

A felszámoló elmondta, hogy közel 450 hitelezőt vett nyilvántartásba, akiknek a cég több mint 10 milliárd forinttal tartozik, a biztosított követeléssel rendelkező hitelezők igénye meghaladja a 6 milliárd forintot. A Bérgarancia Alap felhasználásával folyamatos a dolgozók bérkifizetése. Eddig három ütemben hívtak le közel 300 millió forintot és folyamatban van a negyedik ütem benyújtása.

 

Nagy gondot okozott a társaság csődje. Illusztrációs fotó: Hüvösi Csaba.

 

A dolgozók megkapták a 2017 szeptemberéig elmaradt bérüket és járandóságukat és részben a korábban ki nem fizetett bérükhöz is hozzájutottak.

Különböző problémák miatt 200-250 alkalmazott elszámolása még folyamatban van.

A társaság csődje nagy gondot okozott Bátonyterenyén: négy bolt zárt be, amelyek addig többségében ellátták az ott élő embereket. Nagy-Majdon József polgármester szerint az volt a szándékunk, hogy olyan befektetőket keressenek, akik azonnal meg tudják oldani a problémát. A képviselő-testület egyhangú döntéssel egy helyi vállalkozót bízott meg az élelmiszerbolt üzemeltetésével. A boltot idén augusztusban nyitották meg.

A legnagyobb munkáltató volt…

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. a 2016. szeptember 23-i csődeljárásig szűkebb pátriánk legnagyobb munkáltatója volt. 1300 embert alkalmazott a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de a CBA tavaly szeptember közepén kizárta a hálózatából. A Balassagyarmati Törvényszék áprilisban megszüntette a cég kérelmére elrendelt csődeljárást, ugyanis az adós és a hitelezők között nem jött létre egyezség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!