Salgótarján-Eresztvény

2017.10.27. 13:45

Természetszeretetre nevelik a gyerekeket

Sz. R

 

 

Szép számmal gyűltek össze óvodapedagógusok a Salgótarjáni Összevont Körúti Tagóvoda szervezésében október 25-én a Novohrad-Nógrád Geopark Oktató, Kutató és Irányító Központban. Az óvoda vezetői számára tartott konferencián többek között arról esett szó, mennyire fontos a természet szeretetére és védelmére nevelni a gyermekeket, hogy közvetlen élményeik hatására az erdőben ismerjék és szeressék meg a fák és madarak életterét adó csodálatos világot. Csak így lehet elérni nemes célukat, a környezettudatos nevelést, amelynek eredményeként kialakul a környező természet iránti felelősség, gondoskodás a gyerekekben.

 

Drexler Szilárd, a geopark irodavezetője előadásában elmondta, az óvodások számára is tudnak minőségi és tartalmas programot szolgáltatni, akár óvodapedagógussal, akár szülővel érkeznek hozzájuk. A látogatóközpontban kőzetekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, ezen túlmenően kincses láda kihelyezése is történt, amelyet iránytű segítségével tudnak felkutatni a geopark környékén. Mások mellett előadást tartott Bocsó Anita, a Bükki Nemzeti Park munkatársa, aki az egyes bogárfajtákkal ismertette meg az összegyűlt óvodapedagógusokat, akik ezáltal is taníthatják a gyermekeket a természet védelmére. Zárásként Kis Nikoletta, környezetvédő arra buzdította az óvoda vezetőit, úgy neveljék a gyermekeket, hogy legyen bennük kalandvágy, valamint ötletet adott arra vonatkozóan is, miből tanácsos állnia egy túrafelszerelésnek kisebb, akár hosszabb utakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!