Salgótarján

2017.10.24. 12:51

Méltó módon emlékeztek a forradalom és szabadságharc hőseire

Salgótarjánban a kedvezőtlen hét végi időjárás ellenére méltó módon megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről.

Munkatársainktól

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja alkalmából rendeztek városi ünnepséget és koszorúzást Salgótarjánban, a megyeháza falán elhelyezett, az ismert és ismeretlen Nógrád megyei mártírok emlékére állított táblánál. Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára emlékező beszédében a szabadságharcban életüket áldozó nagy elődöket példaképként ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Az október 23-a tiszteletére idén 26. alkalommal megrendezett futóversenyre utalva méltatta Schirilla György munkásságát és köszönettét fejezte ki, amiért immár 17 éve vesz rész a salgótarjáni eseményen, utat mutatva ezzel a fiataloknak a mozgás és az egészséges életmód tekintetében.

 

Salgótarjánban, a megyeháza falán elhelyezett emlékműnél dr. Handó Beatrix, a Salgótarjáni Járási Hivatal vezetője is koszorúzott

 

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere köszöntőjében leszögezte: – A magyar forradalom győzelem a vereségben, mindörökre egyike maradt azoknak a ritka eseményeknek, amelyek visszaadják az embernek önmagába vetett hitét és emlékeztetik sorsa értelmére, az igazságra. A magyar nép számos fejezettel járult hozzá a szabadságért folytatott harcok történetéhez, de közülük az egyik legkiemelkedőbb 1956 október 23.

Skuczi Nándor, Nógrád Megye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke szerint büszkének kell lennünk forradalmunkra, a tarjániak 1956-os helytállására, a munkások szolidaritásának csúcsára. A rendezvény végén a jelenlévők koszorúzást tartottak, néma főhajtás mellett helyezték el az emlékezés virágait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!