Labdarúgás

2018.05.26. 20:09

Vidám találka a műfüvesen

Tizennegyedik alkalommal jöttek össze baráti találkozóra a napokban a Balassagyarmati Volán egykori labdarúgócsapatának játékosai.

H. H.

A Kövi Pál Sportközpont műfüves pályáján kétszer tizenöt perces „laza” focizással kezdődött a rendezvény. Aztán a későbbiekben vacsorával egybekötött emlékidéző beszélgetésekkel folytatódott a program.

A Volán gárdája a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben meghatározó alakja volt a megyei első osztályú bajnokságnak. Annak idején rend­kívül emlékezetes mérkőzé­seket vívtak, többek között a házi rivális Balassa­gyarmati SE gárdájával, ezeken az összecsapásokon rendre sok-sok szur­koló ment ki a kedvenceket biztatni.

Az 1974. szeptember 29-én 1200 néző (!) előtt lejátszott Ipoly-parti rangadón, amelyet a Balassagyarmati SE végül 2–1-re nyert meg, így állt fel a Volán-legénység a Nagyligetben: Naszály – Balla (Antal), Huttyán, dr. Halász – Bérczi, Loksa, Dudás – Gál, Pál (Balázsi), Hegedűs, Cseri.

Ebben a szezonban a csapat az ötödik helyen végzett a „megye egyben”, de idény közben, és más években is többször tanyáztak dobogós pozíciókban. Az együttes egyfajta „olvasztótégely” szerepét is betöltötte, mert több tehetség innen került fel magasabb osztályokba, mint például az első osztályt is megjárt Szalai István, illetve a Balassagyarmati SE-ből is átkerültek ide játékosok. Továbbá a környékbeli falvakból is felszívtak reményteljes futballistákat, akik aztán később meghálálták a bizalmat az egyesületnek. Az alakulat kispadján pedig olyan közismert személyiségek irányítottak, mint Tományi Pál vagy Vidomusz János, míg a háttérből Perlaki Győző elnök és a klubvezetés minden lehető feltételt biztosított a minél eredményesebb szerepeléshez.

A volános focitalálkozó ötlete és megvalósítása közel másfél évtizedre nyúlik vissza, és megszervezésében elévülhetetlen érdemei vannak Családi Pálnak, dr. Halász Zsoltnak, Bernáth Istvánnak, Naszály Aladárnak és Havaj Lászlónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában