kézilabda

2018.10.15. 13:25

Végjátékban vesztette el a csatát a Kábel SE

NB I. B, Keleti csoport, férfiak – Újabb pont nélküli kirándulást tettek a gyarmatiak.

Hegedűs Henrik

Fotó: Torjay Attila, NMH

ContiTech FKSE-Algyő–Balassa­gyarmati Kábel SE 32–26 (15-–15)

Algyő 100 néző, vezette: Földesi, Halász.

Kábel SE: Varga – Soós, TATAI 10, Székely, Dóczi, Albert-Tóth 3, Miklián 1. Csere: Istvanovszki (kapus), Kajdy, Erdélyi 2, Sutka 6, PIROSKA 3, Gulás 1, Gáspár. Vezetőedző: Gúnya Péter.

Az Algyő legjobb dobói: ­Valaczkai 10, Németh 5/2, Tóth 5, Sunajko 4.

Hétméteresek: 3/2, ill. 0. ­Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–3, 8. perc: 6–4, 24. perc: 10–11, 39. perc: 18–20, 49. perc: 26–22, 57. perc: 30–24.

A két alapemberét (Sándor, Simotics) nélkülöző balassagyarmati csapat jól kezdte a mérkőzést, hiszen Tatai értékes találataival vezetést szereztek, ám Valaczkai vezérletével hamar rendezte sorait a házigazda társaság, és nemsokára már náluk volt az előny. A sok fordulatban bővelkedő első félidőben jó pár rontott lövés adódott mindkét oldalon, így a szünetig kialakult döntetlen igazságosnak mondható.

A második játékrész elején ismét a nógrádi alakulat ragadta magához a kezdeményezést, Sutka és a remek formába lendült Tatai góljaival ismét vezetéshez jutottak, ám jött több hiba, amit kihasználtak az algyőiek. Hiába kért időt Gúnya edző, nem sikerült újra a talpra állás, mi több, egyre jobban elhúzott a Tisza-parti legénység. Erdélyi kétperces kisbüntetése alatt tovább növelte a különbséget a hazai gárda, amiből az összképet tekintve nagyarányú győzelem lett.

Összességében a hét közben a Magyar Kupából kieső (Hatvanban kaptak ki 26–24-re), lelkesen küzdő vendégek negyven percig elfogadhatóan kézilabdáztak. Azonban a hajrára elfogyott az erő és az összpontosítás, így sorrendben harmadik vereségét szenvedte el a Balassagyarmati Kábel SE csapata.

Kiemelt fotónkon: Erdélyi (a labdával) két gólig jutott Algyőn – Archív fotó: T. A., NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában