kosárlabda

2018.10.15. 13:34

Túlerővel szemben nem bírt az SKSE csapata

Első idegenbeli bajnoki találkozóját simán elveszítette a több játékosát nélkülöző SKSE.

????????????????????????????????????

Az idei első két, egyaránt hazai pályán megvívott bajnoki találkozójukat egy-egy győzelemmel és vereséggel abszolváló tarjániak a sérüléssel bajlódó Piukovics Patrik és Kovács Dénes mellett a reménykeltő játékkal bemutatkozó horvát Herendic játékára sem számíthattak az óbudai meccsen, melyet az ugyancsak idei második sikerükre aspiráló házigazdák 9–2-es rohama vezetett be.

A piros-feketék „hátsó alakzata” a mérkőzés eme korai szakaszában még vajmi kevés javulást mutatott az előző összecsapásokhoz képest, míg támadásban jó ideig csak és kizárólag Nárai volt részükről eredményes. A nyitónegyed második felére ugyanakkor nemcsak védekezését konszolidálta, de akcióit is jóval változatosabbá és hatékonyabbá tette Ughy Albert együttese, amely 15–17-nél először állt jobban, mint a kezdeti lendületéből ekkorra jócskán veszítő ellenfele. Csakhogy a mieink minimális előnye, néhány bosszantó fegyelmezetlenség miatt, még a kisszünet előtt elenyészett, a rövid pihenőt követően pedig immár újból állandósulni látszott a Kaszások néhány pontos vezetése. A második felvonásban is főként Nárai és Cubela révén araszoló SKSE öt egységnél jobban ugyan egyszer sem szakadt le, továbbra is rengeteg hibával tűzdelt játékában mégsem igazán volt benne a fordítás lehetősége (38–35).

A második félidőt ráadásul, az elsőhöz hasonlóan, ismét egy erőteljes hazai attak vezette be, s 54–41-nél a legkevésbé sem tűnt rózsásnak a meglehetősen szűk, mindössze hétemberes rotációval dolgozó tarjáni gárda helyzete. Ezekben a percekben nagyon úgy tűnt, hogy a piros-feketék rövid időn belül teljesen széteshetnek, a lehajtott fejek, lemondó tekintetek egyáltalán nem ígértek semmi jót a hátralévő majd másfél negyedre.

Ám ekkor Náraiék még egyszer nekidurálták magukat, s miután az utolsó kisszünetre tíz pont alá szorították a különbséget, a záró tíz perc elején, egy 7–0-s nyitánnyal, két pontra közelítették meg riválisukat (59–57). Eme huszáros roham azonban, mint kiderült, minden maradék energiatartalékukat felemésztette, így a több bevethető játékossal rendelkező, s amúgy is atletikusabbnak tűnő Armaghani-legénység 15–3-as ellencsapása sorsukat csakhamar végleg megpecsételte. A végjátékban Cubeláék már hiába erőlködtek, igyekezetünk arra sem bizonyult elegendőnek, hogy valamelyest szolidabbá tegyék az arányát ennek az újabb igencsak fájó vereségnek.

Saeed Armaghani: – Azt gondolom, a Tarján egy nagyon jó és szervezett csapat, a magasságuk is megvan és kintről is veszélyesek. Nehéz ellenük játszani, és harmincöt percig keményen meg is szorongattak minket. Szerencsére azonban mi jobban bírtuk a tempót, mint a vendégek, és a hajrában sikerült bebiztosítanunk a győzelmet.

Ughy Albert: – Sajnos vagy nem sajnos, kihoztuk a maximumot a mai mérkőzésből. Kevesen vagyunk, húsz percig még tudunk koncentrálni, azután azonban hamar szétesünk fejben, és onnantól nyilván sorra rossz döntéseket hozunk. Nehéz mit mondani ilyenkor, ez a realitás jelenleg. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

NB I. B, Zöld-csoport, férfiak, 4. forduló

Óbudai Kaszások–Salgótarjáni KSE 81–64

(19–17, 19–18, 21–15, 22–14)

Rádl árok u., 70 néző, v.: Sentényi, Kéri, Nepp.

Kaszások: MOLNÁR L. 16/9, Bencsik 5, Ondima 10, Meleg 2, TAKÁCS A. 14/3. Csere: KERESZTESI 12/6, Reiter 3/3, Jenei 6, Farkas S. 9/6, van der Meer 4, Baptiszta, Dénes. Edző: Saeed Armaghani. Salgótarján: Dániel P. 5/3, Piukovics P. 2, Cubela 15/3, JOÓ 14, NÁRAI 24. Csere: Zábó 1, Kovács M. 3/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 9–2, 8. p.: 13–14, 13. p.: 27–22, 18. p.: 34–33, 22. p.: 38–37, 25. p.: 51–41, 31. p.: 59–57, 36. p.: 69–58.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában