Kézilabda

2017.12.10. 18:11

Szünet után fordított a Kábel SE

A férfi NB I/B, Keleti csoportjában 12. fordulójában Kábel SE hazai pályán nyert az Algyő ellen.

Hegedűs Henrik

Valóságos rémálommal ért fel a gyarmatiak számára a meccs első bő negyedórája. Az algyőiek akkor lőttek gólt, amikor akartak: Simon alsó átlövései rendre utat találtak a hazai védők lábai mellett a kapuba, a labdaszerzésekből és a nógrádi alakulat elvétett akcióira válaszolva egyre növelte előnyét az alföldi gárda. Egyedül Székely igyekezett lépést tartani, félidőig már hét szerzett gólig jutott, de ez is kevés volt ahhoz, hogy közelebb zárkózzon ellenfeléhez a Kábel SE.

Szünet után igen szívós munkába kezdett a házigazda társaság, láthatóan igen hasznos tanácsokat kaptak a fiúk az öltözőben. Kajdy és Munkácsi vezérletével egyre masszívabbá vált a védekezés, ami a kapusteljesítményben is javulást hozott, Székely mellé pedig felnőtt a feladathoz a fiatal Czene, illetve a bal szélre a második félidőre bekerülő Csuka. Épp Csuka jóvoltából szerezte meg először a vezetést az Ipoly-parti együttes, amit aztán nem is engedett ki többé a kezéből. Az előny nagy nyugalmat hozott a játékba, betörésből, átlövésből és indításból egyaránt eredményesen fejezték be az akciókat Albert–Tóthék, és még egy kihagyott büntető is befért a sorba ezen az estén.

Összességében a rendkívül sportszerű, mindössze négy kiállítást hozó mérkőzésen az első játékrész reménytelen helyzetéből gyorsan felocsúdott a kábeles legénység, és a szünet után minden csapategységben jelentős fordulat állt be, ami meghozta az idény negyedik győzelmét.

Balassagyarmati Kábel SE – Contitech–FKSE Algyő 31–29 (14–17)

Balassagyarmat, 150 néző, vezette: Natkai, Szalay.

Kábel SE: Varga B. – Nagy 4, Tokai 1, SZÉKELY 11/5, MUNKÁCSI 2, Albert–Tóth 2, György 1. Csere: Valkusz (kapus), KAJDY, Tihanyi, CZENE 6, Kaszás, CSUKA 4. Játékos–edző: Horváth Szilárd.

Algyő: Kiss – SIMON 7, VANCSICS 9/1, Magyar, Valaczkai 1, John 3, Dolezsál 1. Csere: Miklós (kapus), Kocsis 4/3, DÖME 2, Molnár, Bella 2. Vezetőedző: Kovács István.

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4. Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Az eredmény alakulása: 7. perc: 2–4, 13. perc: 4–9, 24. perc: 11–14, 32. perc: 15–19, 41. perc: 22–21, 51. perc: 27–25, 58. perc: 31–27.

Horváth Szilárd: – Végre egy teljesen új arcát mutatta a csapat. Ledolgoztuk a nagy hátrányt, okosan, ötletesen játszottunk, és megint megízlelhettük, milyen érzés a végén magabiztosan nyerni.

Kovács István: – Negyven percig az valósult meg a pályán, amit akartunk, azután szépen lassan magunk romboltuk le a szépen felépített várat.

Lombos István köszöntése

A mérkőzés kezdete előtt a balassagyarmati klub vezetői köszöntötték a nemrégiben hetvenedik születésnapját ünnepelt Lombos Istvánt, a BSE majd a Kábel SE egykori kiváló játékosát és edzőjét. Lombos István a hatvanas évek közepén kapcsolódott be aktívan a város kézilabda életébe, és az ő irányításával került fel először, 1978-ban az NB II-ben az Ipoly-parti település csapata. 1983-ban nagy része volt abban, hogy a Magyar Kábel Művek balassagyarmati gyáregysége átvette a kézilabdázók működtetését, ami komoly fellendülést hozott a sportágba. Tanítványaival az 1990-es években kétszer két idényben szerepeltek az NB I/B-ben, majd az 1995-ös kiesést követően több mint egy évtizedet kellett várni, míg újra a második vonalba kerültek. Lombos István a megyei szövetség elnökeként ma is aktív szereplője a kézilabdának, a Kábel SE mérkőzéseinek állandó résztvevője.

Kiemelt fotónkon: A gyarmatik (kék mezben) győztek – fotó: Torjay Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában