Strandkézilabda

2019.06.11. 20:49

Salgótarjáni házidöntőt hozott a diákolimpiai finálé

Egy hazai arany-, és egy ezüstérem született a Salgótarjánban megrendezett IV. korcsoportos diákolimpiai döntőn.

Bakos László

A SÁI bajnokcsapata

Forrás: nool

Fotó: B.L.

Salgótarján a strandkézilabda otthona. Azt már korábban is számtalanszor lejegyezhettük, hogy minden strandkézilabdázó szívesen jár a nógrádi megyeszékhelyre, hiszen barátságos környezet és négy jól előkészített pálya fogadta a nemzetközi mezőnyöket is. Idén a Zánka visszalépésével először rendezhették meg a Kecskés József Strand Arénában a Magyar Diáksport Szövetség országos döntőjét.

A hétvégi középiskolás küzdelmek után (ahogy korábban beszámoltunk róla, a Madách lánycsapata negyedik lett) pünkösdhétfőn és kedden a IV. korcsoportosoké volt a homok. A fiúknál 16, míg a lányoknál 11 csapat nevezett, a Salgótarjáni Általános Iskola mindkét nemnél két-két csapatot indított.

A fiúk bajnokságán a felkészítő Szabó Attila nem titkolt célja volt az éremszerzés, ennek szellemében léptek pályára a fiatalok. Mindkét hazai csapat megnyerte csoportját, és a keresztjáték során is szépen meneteltek. Az „A” csapat kimagaslott a mezőnyből, és nagy meglepetésre a „B” gárda sem állt meg a döntőig, ahol az előbbi diadalmaskodott.

- A fináléba nem szóltunk bele, engedtük, hogy a srácok élvezzék a meccset. Többen már a felnőttcsapatoknál kopogtatnak, nagy jövő állhat előttük. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét ilyen jól szerepeltünk – értékelt Szabó Attila.

A SÁI bajnokcsapata
Fotó: B.L. / nool

Ami a lányokat illeti, a SÁI „A” csapata remekül zárta a csoportot, míg a „B” jelű alakulat egy győzelmet szerzet. Az erősebb csapat az elődöntőben alulmaradt a végül bajnoki címet szerző Mezőkeresztúrtól, majd a bronzmeccsen is 2-1-es vereséget szenvedett el az Egertől. A kisebbek a kilencedik helyen zártak.

A legtechnikásabb játékosnak járó különdíjak is itthon maradtak, Fodor Lilit és Kovács Tamást választották a legjobbnak.

A Salgótarjáni Strandépítők KC szervezőcsapata pörgős négy napot zárhatott, de egy év múlva remélhetősen ismét ilyen szép feladatok várhatnak majd rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában