Labdarúgás

2017.12.12. 19:55

A Real Madrid csapata lép pályára Salgótarjánban

Hatalmas szenzáció, rég nem látott fociparádé készül Salgótarjánban! Jövő januárban a világ legkiválóbb, leghíresebb és legnépszerűbb labdarúgóklubja, a Real Madrid örökifjú csillagai lépnek pályára a nógrádi megyeszékhelyen.

Balás Róbert

–Most már világgá kürtölhetjük, hogy a 26. Gabora-gála egyik résztvevő csapata a híres Real Madrid öregfiúk-együttese lesz! – jelentette be Gabora János, a jótékony célú nemzetközi öregfiúk teremlabdarúgó-torna főszervezője, aki annak idején a somosi kastélykertben kezdett el focizni, most pedig már a „királyi gárdának” üzenheti: „somos amigos” (barátok vagyunk)!

A Gabora-gálák atyja hónapok óta dédelgette álmát, a Real Madrid „obsitos” kiválóságainak Salgótarjánba csábítását, amely, mint ahogy most már kijelenthetjük – az évtizedek óta a spanyol fővárosban élő edző, Tóth-Zele József (a csodacsatár Emilio Butragueno, a „Keselyű” felfedezője) segítségével és az önzetlen támogatók jóvoltából – valósággá válik.

Gabora János (jobbról) és José Amavisca, a Real Madrid egykori csatárcsillaga

Így már nem ideál, hanem reál (azaz Real): a 26. Gabora-gálán, 2018. január 27-én, szombaton a „Blancók” mutatják be varázslatos tudásukat, technikájukat a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok minden bizonnyal teltháznyi közönsége előtt.

– Örömmel mondhatom, hogy nagy nevek érkeznek! – újságolta Gabora János. – A madridiak által küldött névsor engem is ámulatba ejtett, nem álmodtam ennyi sztárról. Csak néhányukat említve: Fernando Morientes, Rafael Martín Vázquez, José Amavisca, Ricardo Gallego, Francisco Pavon, Miguel Ángel és Pedro Contreras, akik bajnokok, válogatottak és nemzetközi kupagyőztesek. De még további híres – a felsoroltaknál is nevesebb – futballcsillagok érkezésében is bizakodunk!

Aligha meglepő, hogy a szurkolók nagy lelkesedéssel várják a Real Madrid legénységét.

– A várakozás hatalmas! – erősítette meg Gabora János. – Már a sztárcsapat meghívásának hírére is több magyarországi Real Madrid-rajongóklub képviselői írtak, hogy jegyeket kérnek, mert feltétlenül személyesen akarják látni a régi kedvenceiket. Az egész városból, megyéből, országból és a határon túlról is sok száz jegyigénylés érkezett a Real Madrid vendégjátékára.

A tavalyi gála is látványos összecsapásokat hozott Archív fotók: Bakos László

Annál is inkább, mert a „Blancók” nem csak beköszönnek, és megmutatják magukat, hanem alaposan kiszolgálják a publikumot.

– Örömmel mondhatom, hogy a sztárok nem csak egy-két bemutató mérkőzésre vállalkoznak, hanem részt vesznek a teljes torna küzdelmeiben – említette a főszervező. – Öt meccset játszanak. Így aztán a szurkolók alaposan kiélvezhetik a Real Madrid jelenlétét és játékát a következő Gabora-gálán, a régi nagy csillagok pedig bebizonyíthatják, hogy az idő múlása ellenére is még mindig nagyon jó barátságban állnak a labdával.

Gabora János elmondta, hogy a szervezők továbbra is várnak minden támogatót, akik bármivel, bármilyen módon segíteni tudják ezt a jótékony célú rendezvényt.

A 26. Gabora-gála résztvevői a Real Madrid mellett a Zalaegerszeg, a Ferencváros, a Debrecen, a Videoton, a Pécsi MSC, a Hotel Salgó és a szlovákiai Dunaszerdahely öregfiúk-gárdái lesznek, amelyek két négyes csoportban kezdenek, majd a helyosztókon döntik el a torna végső kimenetelét.

Emellett bemutató mérkőzést játszik a Nógrád Megyei Hírlap válogatottja a Szponzori válogatottal, míg a gálaösszecsapásokon a Parlamenti válogatott, a Sport TV válogatottja és a Gabora Team együttese lép pályára.

A főszervező azt is elárulta, hogy a 26. Gabora-gálára szóló jegyek elővételben december 16-tól lesznek kaphatók a salgótarjáni Amstel Sörözőben és a balassagyarmati Focifan Football Shopban, 4000 forintos egységáron.

Gabora János nem titkolta, nagyon boldog, hogy sikerült megteremteni a spanyol sztárcsapat által igényelt magas feltételeket, és élete egyik nagy álma teljesül azzal, hogy Salgótarjánban láthatja vendégül a Real Madrid legénységét, akiknek a fellépése – amelynek betétprogramjai között várhatóan látványos showelemeket is élvezhetünk – a futballrajongók számára kivételes csemegének ígérkezik.

A legnagyobb sztárok

A Real Madrid öregfiúk több híres játékossal érkeznek Salgótarjánba. Néhány sztárt külön kiemelünk.

Fernando Morientes (1976 – csatár): 47-szeres válogatott (27 gól), 3-szoros Bajnokok Ligája-győztes, 2-szeres Szuperkupa- és Világkupa-győztes, 2-szeres spanyol bajnok.

Rafael Martín Vázquez (1965 – középpályás): 38-szoros válogatott (1 gól), 2-szeres UEFA-kupa-győztes, 6-szoros spanyol bajnok, az év spanyol játékosa (1990).

José Amavisca (1971 – csatár): 15-szörös válogatott (1 gól), BL-győztes, az év spanyol játékosa (1995).

Ricardo Gallego (1959 – középpályás): 42-szeres válogatott (2 gól), 2-szeres UEFA-kupa-győztes, 4-szeres spanyol bajnok.

Miguel Ángel (1947 – kapus): 18-szoros válogatott, UEFA-kupa-győztes, 7-szeres spanyol bajnok.

Francisco Pavón (1980 – hátvéd): BL-győztes, Szuperkupa- és Világkupa-győztes, spanyol bajnok.

Pedro Contreras (1972 – kapus): 1-szeres válogatott, BL- és Világkupa-győztes, spanyol bajnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában