Labdarúgás

2018.02.18. 19:19

Parázs meccseket vívtak a balassagyarmati fiúk

Közép-Európa legnagyobb szabású utánpótlás-labdarúgótornáján, a felvidéki Eperjesen szerepelt a közelmúltban a Palóc Farkasok tizenhárom éves tehetségekből álló csapata. Az erős mezőnyben elért hetedik helyezés felülmúlta a szakvezetés várakozásait.

Hegedűs Henrik

– Minden elismerést megérdemelnek a fiúk – értékelt Bérczi József edző.

– A négynapos eseményen összesen százhúsz együttes vett részt, a mi korosztályunkban tizenöten. A házigazda szlovákokon kívül Csehországból, Ukraj­ná­­ból és természetesen Magyarországról is volt ellenfél. Mi már másodszor játszottunk itt, azaz ismertük a körülményeket, és minden mérkőzésen azt kaptuk, amire előzetesen számítottunk. A gyerekek sokat tanultak, rengeteg tapasztalatot szereztek, amit majd a bajnoki mérkőzéseken tavasszal kiválóan hasznosíthatnak. Mi igyekeztünk pontosan felépített, kombinatív futballt játszani, a szlovákok és ukránok pedig a gyors játék mellett már-már gladiátori keménységet, agresszivitást mutattak, amihez percről percre hozzá kellett szokni a mieink­nek.

A legparázsabb meccset a legjobb nyolc között vívtuk, a későbbi bronzérmes ukrán ELITA-14 gárdája ellen, amit végül egy góllal vesztettünk el. Hatalmas élmény volt a helyosztókon is a lelkes és nagyszámú közönség előtt rúgni a labdát, és nagyon sokan gratuláltak az edzőkollégák közül is nekem a gyerekek teljesítményéért.

A klubunk vezetésén kívül köszönöm a segítséget a támogatóknak, és külön Rados Katalinnak a csupa szív, alázatos szervező-koordináló munkáját.

A hetedik helyezést elért Palóc Farkasok U13 tagjai: Strehó Krisztián, Vidák Nikolasz (kapusok), Filip Bálint, Mindszenty Máté, Brezovszki András, Géczy Nikolasz, Nánási Ede, Király

Tamás, Mácza Balázs, Varga Áron (mezőnyjátékosok).

Kiemelt fotónkon: A gyerekek szép eredménnyel öregbítették a balassagyarmati utánpótlás hírnevét – Fotó: P. F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában