Kosárlabda

2018.05.24. 15:06

Megkoronázták szereplésüket

Utánpótlás-rendezvényen ritkán tapasztalható érdeklődés, több száz fős nézősereg előtt rendezték meg az elmúlt hét végén a Pest megyei kadettbajnokság salgótarjáni négyes döntőjét, melynek győztese, egész éves szereplését megkoronázva, a Beszterce KK csapata lett.

Horváth Péter

A pontvadászat alapszakaszát és középdöntőjét is veretlenül abszolváló megyeszékhelyi fiatalok szereplését Soós Gáborral, a Beszterce KK utánpótlásszakág-vezetőjével, a gárda egyik felkészítőjével értékeltük.

– Nem szeretnék szuperlatívuszokban beszélni a hétvégi, salgótarjáni négyes döntőről, inkább a srácokat emelném ki, akik különösen emlékezetessé tették számomra, számunkra ezt a nagyszerű rendezvényt – kezdte a szakember. – Azokat a srácokat, akik már két éve dolgoznak azért, hogy bizonyítsák, igenis Salgótarjánban, a Beszterce KK-nál is vannak ügyes, tehetséges játékosok. Szinte hihetetlen, de a fiúk között van olyan, aki ebben a szezonban közel ötven meccset játszott, heti ötször másfél órát edzett, miközben egyszerre három bajnokságban is szerepelt. Ez a mostani siker mindenképpen remek visszajelzés számukra arról, hogy a kemény munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye.

 

 

– A pontvadászat korábbi szakaszában produkált hibátlan menetelés után egyértelmű elvárás volt a csapattal szemben a négyes döntő megnyerése, ami ugyanakkor nem bizonyult gyerekjátéknak.

– Valóban, az első, Százhalombatta elleni mérkőzésünk például mindjárt nagyon szorosan alakult. Végül fantasztikus izgalmak után sikerült kivívnunk a fináléba jutást, ahol az első félidőben még jobbára fej fej mellett haladtunk a dunaújvárosiakkal. A fordulás után azonban már lényegesen pontosabban, eredményesebben játszottunk, s így egy közel húszpontos sikerrel tettük fel a koronát idei szereplésükre. Amely, szerénytelenség nélkül állítható, a maga nemében párját ritkítja, hiszen veretlenségünket mindvégig megőrizve, egy nem kevesebb, mint huszonkét találkozót felölelő győzelmi sorozatot bemutatva söpörtük be az aranyérmet. Az pedig külön öröm, hogy a közös siker mellett Benedek Máté és Monye Martin személyében csapatunkból két fiú egyéni elismerésben is részesült.

– Hogyan tovább?

– Jövőre természetesen megpróbáljuk megvédeni bajnoki címünket, ugyanakkor egy korosztállyal feljebb, az U18-as mezőnyben is megmérettetjük ugyanezt a csapatot. Ennek előkészítését már el is kezdtük Szabó Zoltán kollégámmal, akivel már most tervezzük a 2018/19-es évadot! Végül itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy mind a magam, mind pedig edzőtársam nevében megköszönjem játékosaink egész évi áldozatos munkáját, valamint a szülők támogatást és irántunk tanúsított bizalmát! Külön köszönet család­tagjaimnak, akik mindvégig mellettem álltak.

Pest megyei kadett­bajnok­ság, négyes döntő, Salgótarján

Elődöntők

Dunaújvárosi EDSE–PAFC Basket Piliscsaba 59–42 (17–8, 14–8, 10–11, 18–15)

Ld.: Szűcs M. 20, Kiss N. 14, ill. Tóth B. 18, Farkas Á. 10/6.

Beszterce KK–Százhalombattai KSE 69–64 (24–15, 18–16, 17–11, 10–22)

Ld.: Benedek M. 18, El-Nader H. 12, Monye M. 11, Monye J. 10, ill. Bilik K. 23/6, Fekete B. 17/9, Szabó M. 10.

Bronzmérkőzés

PAFC Basket Piliscsaba– Százhalombattai KSE 74–64 (22–11, 17–10, 20–22, 15–21)

Ld.: Batta B. 23, Csősz B. 16/3, Tóth B. 16, ill. Bilik K. 24/3, Fekete B. 10/3, Szabó M. 10.

Döntő

Dunaújvárosi EDSE–Beszterce KK 55–73 (12–19, 15–14, 10–23, 18–17)

Ld.: Szűcs M. 35, Németh I. 11, ill. Monye M. 29, El-Nader H. 13, Monye J. 12.

Végeredmény: 1. Beszterce KK (Benedek Máté, Botos Bence, Deák Máté, El-Nader Hamza, Földi Ábel, Földi Zsombor, Géczi Róbert, Gulyás Botond, Ignácz András, Kazinczy Levente, Kiss Áron, Kun Máté, Lőrincz Gábor, Mag Balázs, Monye Jonatán, Monye Martin, Nagy Boldizsár, Vajvoda Viktor. Edző: Szabó Zoltán, Soós Gábor), 2. Dunaújvárosi EDSE, 3. PAFC Basket Piliscsaba, 4. Százhalom­battai KSE.

Különdíjak. A legjobb pontszerző: Szűcs Marcell (Dunaújváros), 55 ponttal. A legértékesebb játékos: Monye Martin (Beszterce KK). A legjobb salgótarjáni játékos: Benedek Máté (Beszterce KK).

Kiemelt fotónkon a Beszterce KK csapata – Fotó: B.L., NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában