terepfutás

2018.09.23. 18:54

Csodás tájakon keresztül futhattak a vár környékén

Új verseny alapjait rakta le a Hollókői Világörökség Kezelő Nonprofit Kft., az első alkalommal megrendezett Hollókői Vár Futás három távon várta a résztvevőket.

B.L.

A közel nyolcvan résztvevővel lebonyolított viadal igazi élményfutást hozott mindenki számára a maga kategóriájában és szintjén.

Ez is volt a szervezők célja, hogy a világörökségi és tájvédelmi környezetben minden futó megtalálja a számára megfelelő távot. Az igazi futó, természeti, és gasztronómiai (azonos időben rendezték meg a Gasztro Vár rendezvényt is) élményekkel tűzdelt verseny központja az Élő Faluként is nevezett Hollókő volt.

A szervezők elérték céljukat, egy remek hangulatú, mindenki számára élményekben és ajándékokban gazdag futást hozott a szeptemberi nyári időben rendezett verseny. A résztvevők között voltak, akik életükben először vettek részt futóversenyen, és hálás szívvel megköszönték a biztatást a nevezéskor és az útvonalon egyaránt.

Már a rajtlistából is látszott, hogy nagy versenyt hoz a rendezvény. A 7 kilométeres terepfutás távján megszorítani nem tudták Szurok Balázst (Zenit SE), aki már fél távnál nagy előnnyel vezetve, magabiztosan nyerte a számot. A 14 kilométeres aszfaltversenyt megnyerő Tresó Gábor (Kiss Árpád VDSE) kárpótolta magát a tavalyi Két Vár Futáson elrontott versenyéért, és ezúttal a legjobbnak bizonyult. A 14 kilométeres terepversenyt Kelemen Gábor nyerte magabiztosan.

A hölgyek mezőnyében 7 kilométer terepen Behan Anikó (Zenit SE), 14 kilométer terepen Tóth Katica, míg aszfalton Peák Éva nyert.

A mezőnyben ott volt a szécsényi Jusztin Ferenc is, aki háromszor is a dobogó tetejére állhatott, a korosztályos győzelem mellett a mezőny legidősebb futójaként is díjazásban részesült, valamint a helyiek is kedveskedtek neki egy egyedi ajándékkal is.

A Szécsényi Amatőr Futók Társasága is több futóval és eredményesen képviseltette magát, valamint több helyi erő is jól szerepelt, így rimóci, hollókői dobogós eredmények is születtek. Rajtuk kívül a balassagyarmati különítmény is jól szerepelt, de az ország több pontjáról is érkeztek futók. A nemzetköziséget a ragyolci és a rozsnyói futók biztosították, eredményesen.

Minden célba érkező egyedi kézműves bőréremmel gazdagodott, a befutócsomagban pedig várbelépőt, ebédjegyet és hollókői pólójegyet találtak. A díjazottak az érem és oklevél mellé értékes egyedi hollókői ajándékokat, belépőket kaptak.

A díjakat Szabó Csaba, Hollókő polgármestere, Kelecsényi Péter, a Hollókői világörökség-kezelő cég ügyvezetője, valamint Ferenc Gábor Toróckó, Hollókő testvértelepülésének tiszteletese adta át a díjazottak részére. A rajtnál és az eredményhirdetésnél is a Szent László rend vitézei gondoskodtak a középkori hangulatról, az ő lövéseikre indultak el a mezőnyök.

Az abszolút dobogósok.

7 kilométer terep. Nők (20 induló): 1. Behan Anikó 30:34 perc. 2. Tóth Loretta 36:30. 3. Komka Zsuzsanna 36:50. Férfiak (16): 1. Szurok Balázs 26:40. 2. Tulcsik Marcell 29:50. 3. Telek András 30:36.

14 kilométer terep. Nők (6): 1. Tóth Katica 1;24:39 óra. 2. Fehér Zita 1;26:15. 3. dr. Fekete Krisztina 1;30:17. Férfiak (10): 1. Kelemen Gábor 1;09:14. 2. Fenyvesi András János 1;15:42. 3. Mátrai Márk 1;15:54.

14 kilométer aszfalt. Nők (5): 1. Peák Éva 1;21:04. 2. Princzné Herceg Andrea 1;32:13. 3. Zsigmond Krisztina 1;33:43. Férfiak (14): 1. Tresó Gábor 57:12. 2. Kiss Gábor 1;00:21. 3. Kiss Róbert 1;01:20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában