Labdarúgás

2018.06.17. 19:37

Csak egy hazai gól hiányzott a felsőbb osztályba jutáshoz

Az elmúlt szombaton rendezték meg az NB III-ba kerülésért vívott osztályozók visszavágóit, amelynek számunkra érdekes párosításában az SBTC kétgólos hátrányból várva látta vendégül a Ménfőcsanak csapatát.

Langa Attila

Szombaton kellemes időben, jól előkészített pályán estek egymásnak az NB III-ba vágyódó csapatok. Az SBTC együttese jól megszervezte a védekezését, amelyet a vendégek nehezen tudtak feltörni. A hazaiaknak jóval több helyzete adódott az összecsapáson, amelyen a sípmester több esetben sem kedvezett – finoman fogalmazva – döntéseivel számukra.

Az első játékrész kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, de a Stécének voltak komolyabb lehetőségei, amelyekből egy szemfüles labdaszerzést követően Tarlósi Milán szerzett labdát. A támadót a ménfőcsanaki kapus tudta csak szabálytalanul megállítani, amelynek büntető lett az eredménye és egy sárga lap. A tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette, amelyet követően lendületben maradtak a tarjániak, de újabb találatot nem tudtak elérni.

A szünetet követően nagy iramban kezdődött a folytatás, ahol csupán az utolsó szerencsétlen labdaérintéseknek köszönhetően nem tudtak újra eredményesek lenni az SBTC játékosai.

Nem mehetünk el szó nélkül a – például az első mérkőzéshez képest – kritikán aluli játékvezetés mellett. A sípmester több kétes helyzetben „tévedett” a Stécé kárára, de a legelkeserítőbb a végjátékban a két jogosnak tűnő büntető elmaradása volt. Itt egy buktatásnál, és azt megelőzően egy kezezésnél is néma maradt a sporttárs sípja.

 

Összességében nagyot küzdöttek a salgótarjániak a 180 perc alatt, így minden elismerést megérdemelnek. A hazai győzelem még sokat érhet, hiszen az országos megyei I. osztályú bajnokok ranglistáján megszerzett pozíciójuknak köszönhetően még megszerezhetik a magasabb osztályban folytatás lehetőségét.

A szombati mérkőzést követően a szurkolók nagyon elismerően vélekedtek a csapat által mutatott játékról, hiszen láthatóan jól szervezett, helyenként nagyon kombinatív produkciót tálaltak a szép számú közönségük elé. Az ilyen mentalitás, amelyet a két osztályozó mérkőzésen pályára vittek a játékosok, a jövőre nézve nagyon kecsegtető sokak szerint.

Az SBTC-utánpótlás 15 éveseinek csapatát köszöntötték az összecsapás előtt, akik az országos bajnokságban ezüstéremmel zárták az aktuális szezont, szintén Csatlós Tamás irányításával.

SBTC–Ménfőcsanak 1–0

Salgótarján, 1600 néző, vezette: Veizer R. (Szigetvári M.), (Márkus P., Berényi Á.).

SBTC: Végh – Bakos, Híves, Czutor, Szabó (Földi, 19.), Czigler, Tóth, Sulcz, Tarlósi P., Bata (Sárközi, 85.), Tarlósi M. Edző: Csatlós Tamás.

Ménfőcsanak: Ficsór – Nagy Á., Veres, Visy, Szekeres (Ködmön, 46.), Weitner, Püspök, Németh, Böcskey, Póczik (Csonka, 46.), Nagy B. (Balogh, 87.). Edző: Mayer János.

Gl.: Tarlósi Milán.

Csatlós Tamás, az SBTC edzője: – Óriási mérkőzést játszott a csapat, hatalmas futballhangulatban a rengeteg néző előtt. Azt kaptuk a meccsen, amit vártunk. Nem akartunk nekirohanni az ellenfélnek, hiszen tudtuk, hogy biztosan lesz lehetőségünk. Az első félidőben lehetett volna nagyobb a különbség, de sajnos nem sikerült értékesíteni a helyzetünket. Félidőben megbeszéltük, nem megyünk fejetlenül előre, majd meglesz a helyzetünk, amelyből megszerezhetjük a második találatunkat. Próbáltunk szervezetten és taktikusan dolgozni, amiből ellentámadásokra játszottunk. Tudtuk, ha kitámadunk, akár vereség is lehet a vége, amely által az országos tabellán visszacsúsznánk a feljutáshoz – visszalépő csapat esetén – szükséges helyezésről. Nem tudtam belenyúlni a csapatban, hiszen rövid volt a kispadunk a sérülések miatt. A játékvezetés kritikán aluli, amelynek köszönhetően hazai pályán az ellenfelünket segítette inkább. Úgy gondolom, a második félidőben egy jogos büntetőt nem adott meg a játékvezető. Nagyon nehezen tudtam türtőztetni magam, hogy ne legyen komolyabb következménye a reklamálásomnak. Nem értem, az ellenfélnek a szponzora és az elnöke mit is keres a játékvezetői öltözőben a mérkőzést megelőzően, de a mutatott teljesítménye alapján egy gondolat jár csak a fejemben. Az ellenfél edzője a két meccs alapján elismerően vélekedett csapatunkról. Az biztos, hogy kitettek magukért a játékosok és természetesen a szurkolóink is. Köszönjük a szimpatizánsainknak a buzdítást, továbbá a városvezetéstől elkezdve mindenkinek, aki tett a siker érdekében.

Mayer János, a Ménfőcsanak edzője: – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de saját magunknak tettük nehézzé azzal, hogy adtunk egy gólt a hazai csapatnak. Ma sem tudtunk a korábbiakhoz hasonló teljesítményt nyújtani. A szezonban most kaptunk ki először, de most vagyunk a legboldogabbak. Nagyon sok sikert kívánok a Salgótarjánnak, hiszen óriási szívük van, amelyhez párosul egy fantasztikus szurkolótábor. Nagyon megérdemelnék, hogy magasabb osztályban folytassák ők is ősztől a küzdelmeket, remélem, megkapják erre a lehetőséget, én szurkolok nekik.

A meccsről élő eseménykövetést tartott portálunk, percről percre így festett a mérkőzés.

Kiemelt fotónkon fehérben az SBTC – fotók: Ladóczki Balázs, NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában