öttusa

2018.08.15. 14:52

Barta Luca harmadik lett a magyar válogatottal

Bronzérmet szerzett a magyar válogatottal a salgótarjáni Barta Luca a kladnói junioröttusa-világ­bajnokságon.

Bakos László

Forrás: nool

Fotó: Bakos László

Az idén 18 esztendős Barta Luca súlyos sérülésből tért vissza, nagy dolognak számított az is, hogy a Trion SC versenyzője kvalifikálni tudta magát a csehországi vb-re.

Az öttusaszövetség beszámolója szerint a selejtezőben Guzi Blanka a negyedik, Barta Luca 15. lett a saját csoportjában, míg a másik ágon Gulyás Michelle a 12. helyen végzett, így mindhárman kvalifikálták magukat a döntőbe.

Az egész női mezőnyt tekintve Gulyás érte el úszásban a legjobb eredményt, Guzi 18., Barta 21. helyen végzett a 36 fős mezőnyben. A következő számban, a vívásban Gulyás Michelle 20/15 mutatóval a 13. helyen zárt, Guzi Blanka 17/18-cal a 17., Barta Luca 15 győztes és 17 vesztes asszóval a 27. lett. A lovaglás mindhárom lánynak remekül sikerült. Gulyás hibátlan lovaglásáért a maximális 300 pontot kapta, Guzi 8 hibaponttal 292, Barta 4 hibapont levonásával 296 pontot szerzett.

A kombinált számban sem vallottak szégyent – a juniorkorosztályhoz képest még fiatal – öttusázóink; Michelle 7., Blanka 11., Luca pedig a 18. helyen ért célba, ami csapatban bronzérmet jelentett számukra.

Barta Luca (jobbról a harmadik) a dobogón
Fotó: Magyar Öttusa Szövetség, facebook

– Összességében elégedett vagyok az eredményemmel. Igazából már annak is örültem, hogy elutazhattam a világbajnokságra, mert a sérülésem miatt nem tudtam részt venni a válogatókon. A vívás közepesen sikerült, ez, illetve a lövészet sikerülhetett volna jobban is, de ebben a napban most ennyi volt. Számunkra a legfontosabb az volt a felkészülés alatt, illetve a versenyen is, hogy a sérülés ne térjen vissza és akadálymentesen tudjunk felkészülni. Ezt teljesítettük, és ez volt a lényeg. A jövő szezonban pedig remélem, hogy problémamentesen tudok majd készülni és akkor már jobb eredménnyel zárhatok a világversenyeken – nyilatkozta a salgótarjáni lány.

– Luca jól futott, neki a lövészet nem ment, tizennyolcadik helyen jött be. De már az is dicséretes, hogy mindhárom lány döntős volt, csapatban pedig csak két pont hiányzott az ezüstérmes Kína megelőzéséhez – számolt be Kállai Ákos női szövetségi kapitány az Utanpotlassport.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában