gyász

2018.10.18. 10:56

A klubhűség példája volt az SBTC-s Mihalik Ferenc

Újabb veszteség érte a patinás – csaknem egy évszázados – múltú sportegyesületet, az SBTC-t. 81 éves korában elhunyt Mihalik Ferenc, akinek a Stécéhez való szoros – szó szerint haláláig tartó – kötődését 1952-ben kiállított tagsági igazolványa is bizonyítja.

Cs. B.

Mihalik Ferenc

1937. augusztus 14-én született Salgótarjánban. Egy munkahelyen, az ÉMÁSZ-nál dolgozott 45 éven át, ahol asztaliteniszezett és sportszervezőként is működött. Az 1956. december 8-i sortűznél majdnem végzetes sérüléseket szenvedett.

Gyermek- és ifjúkorában volt a Stécé labdarúgója, majd a fiatalok intézője is. A felnőttcsapat NB I.-ben elért bronzérmének éve számára azért is felejthetetlen maradt, mert 1972-ben jött lére az SBTC Öregfiúk csapata, amelynek négy évtizeden át a vezetője – vagy ahogyan a legendás Szojka Ferenc nevezte, a kapitánya – volt. A statisztikus, a krónikás, olykor a tudósító szerepét ugyancsak betöltötte lapunk számára is.

Az általa számon tartott 167 mérkőzésből több mint 110-et nyertek meg, 25–30 végződött döntetlennel, bel- és külföldi csapatok ellenében. Amíg egészségi állapota engedte szurkolóként is ott volt minden meccsen. Lakása valóságos Stécé-múzeum: a falak, a vitrinek tele vannak a fekete-fehér klubra vonatkozó dokumentumokkal.

Mihalik Ferenctől október 20-án, szombaton, 11 órakor a salgótarjáni régi temetőben vehetnek végső búcsút a Stécé-hívők is.

Mihalik Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában