Kerékpár

2024.06.11. 11:30

Egyre eredményesebb a hátvédből lett salgótarjáni bringás

Simó Attila érmet szerzett a Tour de Mátrán.

Nool.hu

Simó Attila (jobbra) nem bánta meg a váltást

Forrás: tourdematra.hu

A minap rendezték meg a Tour de Mátra elnevezésű versenyt. Egy hagyományteremtő, kétnapos kerékpáros és gyalogtúra fesztivált szerveztek, amelynek célja volt, hogy élettel töltsék meg a Mátrát, a környékbéli településeket, és segítsék a kerékpáros sport és a gyalogtúrázás népszerűsítését, valamint az egészség és a sportélet fejlesztését. 

salgótarjáni
A salgótarjáni Simó Attila (jobbra) legyőzte a szintemelkedést a Mátrában
Forrás: tourdematra.hu

A salgótarjáni Simó Attilát a Fillari Team Budaörs Kerékpáros Sportegyesület színeiben indították a kétnapos rendezvényen. Az egyetemi tanulmányok és a munka mellett kitartóan edzett a Tour de Mátrára. Az eredmény nem maradt el, ugyanis a szombati hosszú távon (84 km) elit 1-es kategóriában a harmadik, összetettben pedig a hetedik helyen végett. Ezt követően a másnapi Gyöngyös-Kékestető rövidtávon kategóriájában a második lett, összetettben a negyedik helyen zárta a két napot.

A kerékpáros nemrég még az SBTC csapatának hátvédje volt, de a családjában hagyománya van az országúti kerékpározásnak, ezért úgy gondolta, hogy ebben a sportágban folytatja a pályafutását. Úgy látszik, ez jó döntésnek bizonyult, mivel évről évre jobb eredményeket ér el, ami tovább motiválja őt az edzésre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában