Labdarúgás

2023.11.19. 10:20

Remek diadalt aratott a Pásztó, hibátlan őszt zárt a Karancslapujtő, zsinórban negyedszer győzött az Építők

A tizennegyedik fordulóval zárult a szezon első fele a vármegyei I. osztályban.

Stefán Antal Krisztián

Az Építők (fekete-fehérben) nagy csatában múlta felül a Szécsényt az őszi zárófordulóban

Forrás: NOOL

Fotó: Hüvösi Csaba

Vármegyei I. osztály, 14. forduló:
Silver Tüzép Karancslapujtő – Szendehely FC 5–2 (3–1)
Karancslapujtő, 100 néző, vezette: Kiss D. (Menczel J.)
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida (Hepp) – Rátóti, Sulcz, Sándor, Tóth O. – Híves, Kecskés (Horváth T.) – Szeles (Oláh D.), Pál G. (Laczkó), Gazdag – Katona B. Vezetőedző: Szabó Gábor.
Szendehely FC: Darázs (Boda) – Bera, Németh Á., Németh D., Pápai – Balogh M., Maczkó, Matolcsi, Mester – Kaszás, Németh Á. V. (Hriagyel). Vezetőedző: Kovács Imre.
Gl.: Pál G. (21., 23., 73.), Szeles (44., 59.), Horváth T. (87.), ill. Maczkó (26.), Matolcsi (76.). Sárga lap: Bera.
Szabó Gábor: – Jó mérkőzést játszottunk, jó ritmusban futballoztunk, ahol a meccs elejétől mi diktáltuk a tempót. Mindkét oldalon jól presszingeltünk, csak idő kérdése volt, hogy mikor szerezzük meg a vezetést. Az ellenfelünk szervezetten futballozott, kontrákra rendezkedtek be, volt is néhány támadásuk, de végig kézben tartottuk a találkozót. Teljesen megérdemelten nyertünk, szép gólokat szereztünk! A játékosok előtt le a kalappal, motiváltak voltak, csinálták a dolgokat. Hibátlan mérleggel zártuk az őszt, huszonöt bajnoki óta veretlenek vagyunk, ez nagyon nagy dolog. Köszönöm a játékosoknak, a vezetőknek és mindenkinek, aki ebben részt vesz és részt fog venni. Megyünk tovább, van még egy kupameccsünk, utána lesz egy kis pihenő. Bízom benne, hogy ez a sikertörténet még nagyon sokáig fog tartani. Hajrá Karancslapujtő!
Kovács Imre: – Először is gratulálok a hazaiaknak a száz százalékos őszi teljesítményükhöz! Köszönjük szépen a mérkőzés utáni Palóc-gulyás vendéglátást! Sajnos mi most is ezer sebből vérezve ennyire voltunk képesek. Azt mindenképp pozitívumként értékelem, hogy hazai pályán eleddig egyszer kapitulált a 'Lapujtő, de nekünk ma kétszer is sikerült megzörgetnünk a hálójukat. Készülünk a jövő heti évzáró kupafordulóra.

Bánk-Dalnoki Akadémia – Pásztói SK 3–4 (1–2)
Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 25 néző, vezette: Kovács M. (Szemesi Zs., Istvanovszki A.)
Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Kozma (Fogarasi), Hajdu, Frey, Török – Kócsa, Sándor – Haronisz (Medveczki), Járvás, Szentpéteri – Kiss K. Vezetőedző: Szász Jenő.
Pásztói SK: Kresák – Almási, Molnár B. Tari R., Lipták – Kelemen D., Békési, Percze, Szőllősi (Mladoniczki) – Dinka (Kurcsik), Nagy Zs. (Hranek). Vezetőedző: Smelkó Károly.
Gl.: Sándor (26.), Kiss K. (72.), Hajdu (81.), ill. Nagy Zs. (21., 46., 77.), Kelemen D. (31.). Sárga lap: Hajdu, Frey.
Szász Jenő: – Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és ezek jelentős részét nem rúgtuk be… Az ellenfélnek gratulálok, mert gyakorlatilag hibátlanok voltak a kapu előtt. Ötször jöttek át a félpályán és ebből négy gólt rúgtak, meg is nyerték vele a meccset. A futball alaptörvénye újra igaznak bizonyult, nem hagyhatsz ki ennyi lehetőséget büntetlenül. A védelmünk kritikája is, hogy ennyire gólképesek vagyunk hátul, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Jobb évzárásban bíztam, de bízom benne, hogy a kupában tudunk javítani, így valamivel pozitívabb szájízzel mehetünk majd pihenőre. 
Smelkó Károly: – A csapat átérezte, hogy mit jelent nekünk ez a meccs és Nagy Zsolt vezérletével, masszív játékkal győztük le a Bánkot. Ehhez gratulálok a csapatunknak és további sok sikert kívánok a bánki együttesnek!

Érsekvadkerti SE – Bátonyterenyei TC 6–0 (2–0)
Érsekvadkert, 75 néző, vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs.)
Érsekvadkerti SE: Nádasi (Bernhardt) – Márkus, Girán, Vasiljevic, Kiss G. – Mezey, Tóth Sz., Győri, Juhász M. – Orovecz, Sztraka. Vezetőedző: Nyikos József.
Bátonyterenyei TC: Zsignár – Sipkó Bálint, Tóth G. (Bogdán), Szekula, Pöstényi – Bari (Toldi), Lőrincz (Dávid), Kiss B., Lenkei – Sasváris, Myszor. Vezetőedző: Forgó Péter.
Gl.: Győri (10., 39., 67.), Márkus (64.), Vasiljevic (70.), Orovecz (89.). Sárga lap: Bari, Myszor.
Nyikos József: – Egy nem túl színvonalas első félidőben, a szokásos magas labdabirtoklással játszottunk, de a helyzeteinket nem rúgtuk be. A térfélcserét követően viszont uraltuk a játékot. Egyértelműen az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Jöttek is a ziccerek, amiket be is rugdostunk. Hozzáteszem, elfogytunk a szezon végére. Sok sérültünk és eltiltottunk van. Tizenegyen voltunk, mezőnyjátékos csere nélkül, csak egy kapus ült a kispadon.  Összességében le a kalappal a srácok előtt, nagyon jól fociztak, főleg a szünet után!
Forgó Péter: – Ebben az összeállításban ma csak ennyire voltunk képesek… Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez!

Építők KC – Szécsény VSE 1–0 (1–0)
Salgótarján, Forgách Sporttelep, 75 néző, vezette: Gecse Z. (Rácz D., Bangó R.)
Építők KC: Kaszás – Német, Tőzsér, Ökrös, Szabó J. – Csatlós D., Földi B. – Domán, Gyetvai (Palotai), Baranyi J. (Menczel) – Budveszel Benett. Vezetőedző: Csatlós Tamás.
Szécsény VSE: Csampa – Gombár, Rácz R., Szokács, Komár (Kovács S.) – Molnár Gy. – Lőrik (Szép), Kántor, Máté D. (Miklós), Bene – Oláh Á. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.
Gl.: Baranyi J. (28.). Sárga lap: Szabó J., Német, Tőzsér, Budveszel Benett, ill. Oláh Á., Máté D., Kovács S., Molnár Gy., Szép, Bene, Kántor, Gombár.
Csatlós Tamás: – Gratulálok a csapatnak! Négy meccsen keresztül nem kaptunk gólt és szenzációs őszt produkáltunk. Nagyon sokat jelent nekünk, hogy ilyen eredményt értünk el, hatalmas siker ez a klub életében! Mindenkinek szeretném megköszönni, aki ehhez valamilyen módon hozzájárult! Minden játékosnak és kollégának jó pihenést kívánok! Minden játékvezetőnek, aki nekünk vezetett, köszönöm! Tudom, nem volt egyszerű dolguk, de tudásuk legjavát nyújtották. Nagy boldogsággal tölt el, hogy ilyen fantasztikus együttesünk van! Bízom benne, hogy valaki lát potenciált a srácokban!
Tőzsér Zsolt: – Küzdelmes mérkőzésen egy góllal sajnos alulmaradtunk. Góllövés nélkül sajnos nem megy ez a játék! Gratulálok az Építőknek és sok sikert kívánok nekik a tavaszi folytatásra!

Unicum FC Mohora – Berkenye SE 2–0 (1–0)
Mohora, 75 néző, vezette: Varga F. (Pálinkás S.)
Unicum FC Mohora: Deme – Pécsi (Strihó), Telek, Kotasz G., Lavkó (Klinger) – Rácz D. (Bartal), Káposzta – Pistyúr D., Széles G. (Rados), Pistyúr Zs. (Dallos) – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.
Berkenye SE: Maruszki – Keresztes M., Földvári Sz., Debre G., Sipos B. – Rusvay, Rottek, Mravik, Debreczeni – Less, Selmeci. Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Gl.: Szita (39.), Strihó (60.). Sárga lap: Széles G., Káposzta, ill. Mravik
Baranyi Tibor: – A mai mérkőzésen mindenképpen legalább egy félidőnyi játéklehetőséget szerettem volna adni minden jelenlévő játékosnak, így a szünetben ki is használtam mind az öt cserelehetőségemet. Úgy gondolom, hogy akik kitartottam a csapat mellett, mindenképpen megérdemlik a lehetőséget a bizonyításra, eredménytől függetlenül. A cserék hatalmasat lendítettek a játékon! Úgy gondolom, hogy mindkét csapat nagyon várta már a félszezon végét. Irreális körülmények között, nagy hidegben és szélben kellett ma futballoznunk, de véleményem szerint megérdemelt hazai győzelem született, főleg a második félidei teljesítményünk alapján. Gratulálok a csapatomnak a remek teljesítményhez és a győzelemhez, berkenyei sportbarátainknak pedig jó pihenést és sok sikert kívánok a tavaszi szezonra!
Rusvay Gergely: – Tizenegyen érkeztünk a mérkőzésre, ami nagy szégyen. Aki itt volt küzdött becsülettel és voltak is lehetőségeink, de az ellenfél megérdemelten nyert.

Diósjenő SE – Héhalom SE 4–4 (0–2)
Diósjenő, 75 néző, vezette: Urbán V. P. (Szász K.)
Diósjenő SE: Szántó – Haljárszki, Varga M., Pincze D., Bőgér Á. (Csabuda) – Lami, Makkai, Varga N. (Sebők), Szabó L. – Varga Gy., Monostori A. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.
Héhalom SE: Farkas R. – Kolarovszki, Abért, Kotasz E., Fodor – Tancsik, Nguyen, Nagy Á., Baranyi R. – Lakatos V., Balog. Vezetőedző: Berkes László.
Gl.: Varga M. (57.), Monostori A. (69., 70.), Varga Gy. (88.), ill. Baranyi R. (19., 73.), Pincze D. (45. – öngól), Fodor (77.). Sárga lap: Csabuda.
Varga Gyula: – A mérkőzésen abszolút nem találtuk a ritmust, nem igazán játszottunk jól. Null kettes állásából fordítottunk, aztán postafordultával a Héhalom a maga javára fordította a meccset, de a végén még sikerült egyenlítenünk, így döntetlen lett az összecsapás. Összességében az a véleményen, hogy gólokban gazdag, igazságos döntetlen született. Sok sikert kívánunk a héhalmi csapatnak!
Berkes László: – Igazi hullámvasút volt lélektani szempontból ez a mérkőzés. Az első félidőben el kellett volna döntetnünk a találkozó végkimenetelét, mert a góljainkon kívül még számos óriási ziccert puskáztunk el. A fordulás után sokkal frissebb és céltudatos futballt mutatott be a Diósjenő, lehet azonban, hogy minket is túlságosan elaltatott a kétgólos vezetés, így akaratlanul is felhoztuk a hazaiakat. Volt egy tíz perces rövidzárlatunk, amit kíméletlenül kihasználtak a házigazdák és megfordították az összecsapást. Ezután talán észbe kaptunk, hogy ezzel a produkcióval ma pont nélkül maradhatunk és gyors egymás után mi is kétszer a kapuba találtunk, így ismét nekünk állt a zászló. A végén azonban volt néhány egyéni hiba, ami azt eredményezte, hogy meg kellett elégednünk az egy ponttal. Van hiányérzetem, de gratulálok az ellenfélnek, mert tisztában vagyok vele, hogy ők is nehézségekkel küzdenek, de nagy munkát tettem bele a második félidőbe. A helyzetek alapján szerintem rászolgáltunk volna a három pontra, de ez a meccs hűen tükrözi az egész őszünket. Rengeteget kell tanulnunk ebből a derbiből, mert nem szabad egy megnyert meccset kiengedni a kezünkből. Van még egy kupameccsünk hátra, ezen mindenképpen szeretnénk jól szerepelni, majd egy jó alapozás után egy eredményesebb tavaszt produkálni.

A bajnokság állása:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában