Sport

2023.09.21. 08:38

Támogatják a helyi sportéletet, de ehhez eredményeket is fel kell mutatni Balassagyarmaton

Az Ipoly-parti város önkormányzatának kulturális bizottsága nemrégiben a sportegyesületek támogatásáról döntött. Idén először feltételhez kötötték a kifizetést.

Lukács Zsófia

Frankó Viktória elmondta: a működési célú támogatások második részletének kifizetését feltételhez kötötték

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

– Évről évre visszatérő feladatunk, hogy a helyi sportfeladatokról és azok ellátásáról döntést hozzunk. Ilyen támogatás például a látvány-csapatsporton kívüli sportágakban működő sportszervezetek, sportrendezvények, kiemelt sportolók , a nem látvány-csapatsport egyesületek – mondta el portálunknak Frankó Viktória, a kulturális bizottság elnöke. Kiemelte, hogy idén először a működési célú támogatások második részletének kifizetését feltételhez  kötötték.

– A sportegyesületnek szöveges szakmai beszámolót kellett benyújtania az első féléves tevékenységéről, a kapott működési támogatás felhasználásáról, amely tartalmazza az eddig elért versenyeredményeket, működésének főbb jellemzőit, a releváns sporteseményeket. Az így elkészített beszámolót 2023. évi fényképekkel, a sportolók 2023. évi eredményeivel, oklevéllel, a versenyről készült fotóval kellett alátámasztani. A beszámolóban ki kellett térni a második félévre tervezett feladatokra, tervekre, aktualitásokra is – mondta el Frankó Viktória.

Időt és munkát fektetek az egyesületek a rendezvények sikerébe

Hozzátette, hogy ezzel a bizottság célja az, hogy valóban olyan egyesületek kapják a támogatást, akik sok munkát, időt és energiát fektetnek abba, hogy a sportolóik, vagy a rendezvényeik eredményesek, sikeresek legyenek. Az egyesületek között van több szakosztály munkáját egyesítő, sok tagot számláló, nagy egyesület, ugyanakkor  egy-egy, kevésbé ismert vagy kevésbé népszerű sportágat képviselő, kisebb is.  

– Mindegyiknek van létjogosultsága városunkban, évek, évtizedek óta működnek és korábbi döntésünk szerint támogattuk is tevékenységüket. Ilyen látvány csapatsportágakon kívüli egyesületek például a kerékpárosok, küzdősportolók, hegymászók, vagy a teniszezők is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában