Főhajtás

2023.09.18. 17:54

Lábteniszversenyt rendeztek a balassagyarmati pedagógus és sportember emlékére

Első alkalommal rendeztek lábtenisz versenyt barátai a négy esztendővel ezelőtt elhunyt Kopcsányi Ottó emlékére. A balassagyarmati Madách Imre Kollégium udvarán a szombati páros partikon a szó szoros értelmében nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos.

Hegedűs Henrik

Rúgták és fejelték a bőrt a háló felett

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Henrik

Kopcsányi Ottó, a Szondi György Szakközépiskola korábbi igazgatója az Ipoly-parti lábtenisz élet kimagasló alakja volt az elmúlt évtizedekben, az első osztályú országos bajnoki csapatban rendszeresen versengett az 1990-es évek első felében. 

Halálát követően legközelebbi sporttársai elhatározták, minden esztendőben összejönnek egy főhajtásra, illetve egy kedélyes, baráti tengózásra. Idén pedig kiírták tiszteletére az I . Popeye Lábtenisz Versenyt, ahol két kategóriában, abszolút korosztályban és az öregfiúkban mérkőztek meg egymással a párosok. Tízen húzták fel végül a sportcipőt és rúgták, illetve fejelgették a háló felett a másik térfélre a bőrlabdát. A résztvevők között ott játszott a csoport körelnöke, a már nyolcvanhetedik életévét taposó váci Néveri Endre, aki a magyar lábtenisz világ ikonikus figurája, hasonlóképpen nem mulasztotta el a találkozást a hetvenöt felett járó Gaál Endre.

A Madách Imre Kollégium két salakos teniszpályáján egész délelőtt dúltak a duók ütközetei, pihenésül pedig élvezettel fogyasztották el a szervezők által készített ízes palacsintákat, a néhai Kopcsányi Ottó kedvenc eledelét. Az első ízben kiírt Popeye-verseny résztvevői: Néveri Endre, Gaál Endre, Nemszilaj Sándor, Kelemen Gábor (öregfiúk), Tóth János, Gyurcsán Miklós, Papp Ádám, Szemesi Dávid, Balázs Róbert és Bartha Attila (abszolút).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában