Sportsiker

2023.06.06. 13:54

Világkupa futamokon remekeltek a romhányi teremkerékpárosok

A magyar válogatott tagjaként a négy fordulóból álló világkupa sorozatban versenyez ebben az esztendőben a két romhányi művészi teremkerékpáros kiválóság, Hugyecz Zsófia és Varga Csaba.

Hegedűs Henrik

Hugyecz Zsófia összetettben a hetedik pozíciót foglalja el

Forrás: Beküldött fotó

A fiatalok a világbajnokságon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a világkupára. A sorozat tavasszal Németországban kezdődött, míg a második állomás is ott volt május utolsó napjaiban. A harmadik fordulót hazánkban rendezik meg, míg a negyedik helyszín decemberben Belgiumban lesz.

A sportolók edzője, Kovács Balázs, a romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola testnevelője elmondta, legutóbb Bruchmühlben Hugyecz Zsófia kategóriájában a tizedik helyen végzett, ezzel összetettben a hetedik pozíciót foglalja el, míg Varga Csaba hatodik lett, és az összevetésben az előkelő ötödik helyen tanyázik. 

Kovács Balázs hozzátette: a sorozat rendkívül rangosnak tekinthető, hiszen a sportág világelitjének minden nemzetéből érkeznek versenyzők, így a vetélytársak között van német, francia, svájci, osztrák, cseh, hongkongi, de spanyol rivális is. 

A szakember végül kifejtette: a nyáron kisebb nehézségekkel küszködnek majd a felkészülésben, mert megkezdődik a romhányi sportcsarnok energetikai korszerűsítése, és ott a küzdőtér felületét tekintve ideálisak a körülmények, de igyekeznek áthidalni a gondokat és találni olyan termet, ahol hasonlóképpen megfelelőek a viszonyok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában