Kézilabda

2023.05.24. 15:00

Szép sikert könyvelhettek el a salgótarjáni lányok

Az utolsó előtti játéknap küzdelmeire került sor a női NB II. Észak-kelet csoportjában.

NOOL

Már az első félidőben eldöntötték a lényegi kérdéseket az SKC (narancs) játékosai.

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

Szoros mérkőzésre lehetett számítani vasárnap a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, ahol a Csépe Salgótarjáni SKC női felnőtt csapata a Kazincbarcikai KSE együttesét fogadta utolsó hazai mérkőzésén. A küzdelem salgótarjáni találattal indult, de a gólokat nézve lassan indult be a mérkőzés, hiszen a hetedik percben a mérkőzés állása még csak 2-2 volt. A tizedik minutumtól Soós Péter csapata átvette a vezetést és nem hagyták ellenfelüket kapura lőni. Egyértelműen lehetett látni, hogy melyik csapat akarata érvényesül és ki uralja az összecsapást. A vendégek a az első negyedóra végén szerezték meg ötödik góljukat, melyet követően az első félidő hátralevő részében nem tudtak újból a salgótarjániak kapujába találni. A Csépe SSKC a félidőre nyolcra növelte előnyét, amit a második játékrészben is sikerült többnyire tartaniuk, és végül megnyugtató előnnyel, magabiztosan nyerték meg a találkozót.

NB II., Észak-kelet, 21. forduló:
Csépe Salgótarjáni SKC – Kazincbarcikai KSE 27–21 (13–5)
Salgótarján, Városi Sportcsarnok 60 néző
Vezette: Sebestyén Á. A., ill. Sebestyén B. I.
Csépe Salgótarjáni SKC: Kapusok: Kalácska, Nyikon - Csaba 9/1, Ponyi 2, Budai 1/1, Pál, Ráczné 3, Szilágyi 1, Zsikla 2, Nagy 4, Kovács, Kiss, Pint 5/1. Vezetőedző: Soós Péter.
A Kazincbarcikai KSE legjobb góldobói: Oláh L. 5, Kránitz 4, Geleta 3, Mogyorósi 3/1. Vezetőedző: Ponyi Zoltán.
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Kizárások: - , ill. 1.
 

Az eredmény alakulása: 2.p: 1-0, 8.p: 2-2, 12.p: 6-3, 17.p: 9-5, 25.p: 10-5, 30.p: 13-5, 33.p: 14-7, 42.p: 18-11, 49.p: 23-15, 55.p: 25-19, 30.p: 27-21


Soós Péter: – Amire készültünk a videón és az edzéseken, azt kaptuk teljes mértékben a pályán. A védekezésünket újfent ki kell emelni, amihez ezúton egy nagyon stabil kapusteljesítmény párosult. Fegyelmezetten tartották magukat a lányok a megbeszélt taktikai feladatokhoz és úgy gondolom, kis túlzással egy félidő alatt el tudtuk dönteni a mérkőzést. Számunkra ez nagy győzelem és ismét rendkívül fontos két ponttal gazdagodtunk.


A lányok szombaton 18 órás kezdéssel Hevesen zárják az NB II. idei kiírását. Minden esély megvan a szép befejezésre, hiszen a hevesiek egy hellyel és két ponttal a mieink mögött állnak a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában