Labdarúgás

2023.05.30. 12:54

Hazai pályán kezdi az SBTC az osztályozó párharcot

Komárom-Esztergom bajnokával küzdhetnek meg a Stécé labdarúgói az NB III.-as tagságért.

Langa Attila

Mint arról már beszámoltunk, kedd délelőtt tizenegy órától az MLSZ székházában sorsolták ki az NB III. osztályozóinak sorsolását. A tizenkilenc vármegyéből és Budapestről a lehetséges húsz együttes közül végül tizennyolc jelezte, hogy részt kívánnak venni a feljutásról döntő párharcban. Csak Bács-Kiskun és Somos vármegyét nem képviselte egyetlen csapat sem. Változás volt a korábbi évekhez képest, hogy amennyiben az adott vármegye bajnoka nem kívánt feljebb lépni, úgy a dobogós együttesek előtt is megnyílt a lehetőség az osztályozón való szereplésre. A szervezők először nyolc párharcot sorsoltak ki, a fennmaradó két együttes pedig osztályozó nélkül jutott fel az NB III-ba.

A Salgótarjáni BTC együttese Komárom-Esztergom bajnokával, a Nyergesújfaluval csaphat majd össze. A párharcot hétvégén hazai pályán kezdheti meg a Stécé, majd egy héttel később idegenben szerepelnek.

A sorsolást követően Árki Gábort, a klub igazgatóját kérdeztük a kapott ellenfélről, a felkészülésről és a hiányzókról.

– A jelenlegi információink alapján, amit a Nyergesújfalu csapatáról kaptunk, talán ötven-ötven százaléknyi esélyt látok a gárdák továbbjutására. Bízunk benne, hogy az együttesünk sikerrel vívja meg ezt a csatát, amelyet nehezít, hogy hazai pályán kezdünk. Ennek fényében, egy ismeretlen csapat ellen kell kivívnunk itthon azt az előnyt, amelyet idegenben majd meg tudunk tartani. Megpróbálunk az ellenfélnek minél jobban utánaérdeklődni, és a lehető legjobban felkészülni az összecsapásra. A játékoskeretünk szinte teljes lehet hétvégére, hiszen Horváth Máté is edzésbe állt, akinek az elmúlt héten kisebb betegsége volt. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk a párharcban. – mondta Árki Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában