Aktivitás

2023.05.31. 20:31

Együtt mozogtak kicsik és nagyok a Kihívás Napján Salgótarjánban

Salgótarján idén is csatlakozott a Kihívás Napja elnevezésű országos programsorozathoz. Ebből az alkalomból szerdán több lehetőséget is kínált a mozgásra a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

Gulyás Edina

Salgótarján idén is csatlakozott a Kihívás Napja elnevezésű országos programsorozathoz

Forrás: REMEK

Fotó: H. M.

Szerda délelőtt már több száz gyermek gyűlt össze a Fő téren, ahol egy közös bemelegítésen vettek részt Félegyházi Évával, legalább 15 percen át mozogtak együtt. Ezt követően játékos ügyességi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a város óvodásai.

Ezzel párhuzamosan a középiskolások kispályás labdarúgó tornán csaptak össze a Városi Sportcentrumban. Természetesen azonban a Városi Tanuszoda sem maradhatott ki a Kihívás Napi programokból, ott egész nap ajándékkal kedveskedtek mindazoknak, akik legalább 15 percen keresztül folyamatosan úsztak. Csoportos programként pedig gerinctornán és vízi aerobikon is lehetőségük volt részt venni a mozogni vágyóknak.

A Városi Tanuszoda sem maradhatott ki a Kihívás Napi programokból
Fotó: H. M. / Forrás: REMEK

– Nagy öröm volt látni, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgatott a nap folyamán Salgótarjánban ez a program. Bízom benne, hogy a résztvevők is jól érezték magukat. Azt gondolom, hogy a rendezvény elérte célját, hiszen rengeteg városlakót tudtunk bevonni abba, és rávenni őket egy kis mozgásra – hangsúlyozta portálunknak Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nagy hagyománya van

Mint mondta: a Kihívás Napja 1982-ben indult el Kanadából, Magyarországon pedig 1991 óta rendezik meg a vetélkedést a legsportosabb címek elnyeréséért. A programsorozatot minden évben május utolsó szerdáján rendezik meg, amelynek célja, hogy ösztönözzön a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra. Salgótarján is hosszú évek óta rendszeres résztvevője a vetélkedőnek, tavaly pedig szakmai elismerésben részesítette a városi programokat a Magyar Szabadidősport Szövetség Kihívás Napjának a szervezőbizottsága. Jutalmul 250 ezer forint értékű sportszerutalványt kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában