Megmérettetés

2023.05.30. 11:29

Csehországban is sikeresen szerepeltek a balassagyarmati egyesület karatésai

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a csehországi Kadanban a Cseh Grand Prix Nemzetközi Versenyt, ahol hat ország mutathatta be tudását karatában, formagyakorlatban és Kumite versenyszámban. A Magyar JKA Karate válogatott is részt vett a megmérettetésen, közel ötven sportolóval.

L. J.

A balassagyarmati versenyzők is a magyar csapat tagjai voltak

Forrás: Beküldött fotó

– A Balassagyarmati Karate Sportegyesületet Takács Csenge képviselte U18-as és U20-as korosztályban, illetve Gál-Cseri Ábel 10-11 éves korosztályban – mondta el portálunknak Takács Csaba az egyesület elnöke. 

Hozzátette: Takács Csenge U18 kadett korosztályban közel harminc induló közül megnyerte a kata versenyszámot, így bajnok lett. Az U20 junior korosztályban kata versenyszámban szintén a népes mezőnyből végzett az első helyen a fiatal lány. Azonban az U18-s kadett korosztályban kumite versenyszámban a harmadik fordulóban sérülés miatt fel kellett adnia a további küzdelmet.

Az egyesület elnöke kifejtette továbbá, hogy Gál-Cseri Ábelnek ez volt az első nemzetközi versenye, így érthető módon kicsit félénken állt fel a tatamira kata versenyszámban. Sajnos nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé, azonban az első kumite megmérettetésén is ügyesen helytállt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában