Darts

2023.05.24. 11:13

A válogatottal edzőtáborozhat az MDBE fiatal játékosa

Tartalékként számítanak az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő válogatottnál a tizenötéves Rábaközi Hannára.

Langa Attila

Évről évre egyre erősödik a magyar darts utánpótlás bázisa Magyarországon és Nógrádban is, ez létszámban és eredményekben is megmutatkozik, így a válogatott összeállításakor egyre nehezebb feladat kiválasztani a legjobbakat.

A közelgő, július elején Bécsben megrendezendő ifjúsági Európa-bajnokság előtt is komoly döntéseket kellett meghoznia Kovács István szövetségi kapitánynak.

A válogatott két tizennyolcéves női versenyzője mellett, tartalékként be lett hívva Rábaközi Hanna is, aki a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesületének versenyzője. A tizenöt esztendős női versenyző jó teljesítményére joggal figyelt fel a kapitány, hiszen a fejlődése az utóbbi időben szembetűnő, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a vasárnapi országos bajnoki fordulóban nyújtott teljesítménye, amely során ezüstérmet szerzett.

Rábaközi Hanna jó teljesítményével hívta fel magára figyelmet
Rábaközi Hanna jó teljesítményével hívta fel magára figyelmet 
Beküldött fotó

Hanna is ott lesz az Európa-bajnokság előtti balatonlellei edzőtáborban a kerettel és segítik az utazó versenyzők felkészülését., valamint ha a két nevezett nevezett hölgy valamelyike nem tudja vállalni a megmérettetést, akkor Rábaközi Hanna lehet a beugró játékos Bécsben.

A válogatott játékosok egyéniben, párosban és csapatban is tábla elé állnak majd a közelgő eseményen.

A magyar válogatott kerete, lányok: Sipos Dorina, Turai Krisztina. Tartalék: Rábaközi Hanna. Fiúk: Borbély András, Kovács Álmos, Papp Rajmund, Szoták Balázs. Tartalék: Baranyi Zsombor.

 

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában