Kosárlabda

2023.04.28. 15:08

Visszavághat a fótiaknak az SKSE

Hosszú „tétlenség” után hazai pályán folytatja bajnoki szereplését a tarjáni gárda.

Nool

A fóti alapszakasz-zárón elszenvedett vereség a playoff-szereplésükbe került a tarjániaknak (feketében)

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Csaknem egy hónappal a rossz emlékű alapszakasz-záró összecsapását követően a hét végén megkezdi rájátszásbeli szereplését a Salgótarjáni KSE NB I/B-s csapata: a piros-feketék az alsóházi helyosztók második körében a jövő évi Piros-csoportos tagságát az előző fordulóban a Veszprém elleni biztosító Phoenix-Megyeri Tigrisek Fót együttesével mérik össze tudásukat. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc szombat esti, salgótarjáni nyitómérkőzését megelőzően Dániel Péterrel, a megyeszékhelyeik vezetőedzőjével beszélgettünk.

– A rájátszás nem túl szerencsés lebonyolítása miatt majd egy hónap telt el a csapat utolsó pályára lépése óta. Mivel töltötték a hosszú (tét)meccs nélküli időszakot?

– Az utolsó mérkőzést követően a játékosok kaptak egy viszonylag hosszabb pihenőt, a húsvéti ünnepek után kezdtük újra a munkát, s próbáltunk fokozatosan visszarázódni a mindennapokba. Az utóbbi hetekben azután már visszaálltunk a normál munkarendre, az utolsó napokban pedig igyekeztünk lerázni magunkról a „rozsdát” és a lehetőségekhez képest ismét bajnoki formába lendülni.

– Azok után, hogy az utolsó pillanatban csúsztak le a legjobb nyolc közé jutásról, mennyire motiváló a csapat számára 9-12. helyért zajó küzdelemsorozat?

– Amilyen körülmények között zárult számunkra az alapszakasz, nyilván nem könnyű újra felpörögni, de sportemberek vagyunk, s valamilyen szinten ezek a mérkőzések is téttel bírnak, így nem tehetjük meg, hogy félvállról vesszük a szezon hátralévő részét. Persze nyilvánvalóan teljesen más motiváció a legjobb nyolc között, az elődöntőbe jutásért küzdeni, mint az alsóházban vitézkedni…

– Az első párharcban azzal a fóti gárdával találkoznak, amely az alapszakasz utolsó fordulójában hazai pályáján legyőzte, s ezzel a legjobb nyolc közé kerüléstől is elütötte a csapatát. Nyilván szeretnének revánsot venni azért a vereségért.

– Azt gondolom, azért az ominózus vereségért elsősorban magunkban kell keresnünk a hibát, nem lenne helyes a fótiakat okolni a playoff-szereplés elmaradásáért, mert tulajdonképpen magunkat fosztottuk meg a legjobb nyolc közé jutástól. Ennek ellenére természetesen azon leszünk, hogy győztesen kerüljünk ki az egyik csapat második sikeréig tartó párharcból, különösen úgy, hogy a pályaelőny is nálunk van, tehát szükség esetén az esetleges harmadik találkozót is idehaza játszhatjuk majd.

– Mekkora jelentősége lehet annak, hogy riválisuk az alapszakasz befejezése óta is játékban, tűzben volt, hiszen a fótiak az előző körben a bennmaradásért vívtak meglehetősen éles csatát a Veszprém együttesével?

– Kétségtelenül előnyt jelenthet a Megyeri Tigrisek számára, hogy az utóbbi hetekben három komoly téttel bíró összecsapást is megvívtak, hiszen ezáltal nyilván jobb meccsritmusban, meccskondícióban várják a folytatást, mint mi. Mindazonáltal hazai pályán egyértelműen a győzelemre kell törekednünk, mert, ha már így alakult, szeretnénk az elérhető legjobb pozícióban befejezni a bajnoki szezont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában