Atlétika

2023.03.26. 13:07

Hatalmas verseny keretében avatják fel a balassagyarmati atlétikai pályát

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány 404 millió forint támogatást biztosított az új atlétikai pálya építéséhez a városban. A beruházás pedig a közelmúltban elkészült.

L. J.

A salgótarjáni atléták már kipróbálták az új pályát egy edzés keretében, és nagyon meg voltak elégedve

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Nógrád első atlétikai centrumát az önkormányzat, a Magyar Atlétikai Szövetséggel és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságával közösen április elsején ünnepélyes keretek között adja át. Az eseményt stílusosan egy észak-magyarországi regionális atlétikai versennyel kötötték egybe, amelyet a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) rendez. 

Az ünnepélyes átadót 10 órakor tartják, majd 10.30-kor elkezdődik az U10-es korcsoport regionális csapatbajnoksága az újonnan megépült pályán. Ezt követően a Játékvár Tagóvoda atlétapalántáinak, valamint a Vitalitás SE dobóatlétáinak bemutatóját lehet megtekinteni. Végül 13 órakor kezdetét veszi az U12-es kölyök atlétikai verseny is. A versenyekre a régió nyolc egyesületének 8 fős alakulatait várják, a SAC csapatai között ott lesznek a gyarmati Dózsa György Általános Iskolára épülő csoportok is, ahol műhelymunkában már hat éve folyik az atlétikai képzés.

A távolugró hely is minden igényt kielégít
A távolugró hely is minden igényt kielégít
Fotós: B.L. / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában