Kézilabda

2023.03.25. 08:52

Fontos mérkőzés előtt állnak a salgótarjáni kézisek

A férfi NBI/B 22.fordulójában a tizenharmadik helyen álló Csépe Salgótarjáni SKC idegenbe utazik szombaton, a tizennegyedik helyen álló Százhalombattai KC csapatához.

L. A.

A két csapat jelenleg ugyanannyi pontszámmal rendelkezik, így ez a mérkőzés fontos 2 pontot eredményezhet mindkét csapat számára. A mérkőzés 18 órakor fog kezdődni Százhalombattán a Városi Szabadidő Központban.

A múlt hét folyamán hazai pályán fogadták a BFKA-Veszprém csapatát, ahol sajnos nem sikerült a csapatnak pontot szerezni. Hogyan értékeli a mérkőzést? - kérdeztük elsőként Rácz Viktor vezetőedzőt.

- Egy rendkívül hullámzó, nagy iramú mérkőzést játszottunk A Veszprém U23-as csapatával. Akik igazolták jó hírüket és jó formájukat. A mérkőzés elején nagyon jól kezdtük a védekezést, amihez remek kapusteljesítmény is társult, azonban ezzel nem tudtunk komoly előnyre szert tenni, mivel támadásban nagyon sok hibával, enerváltan játszottunk. A félidő közepéig döntetlen volt az állás, amikor már a védekezésünkbe is hibák csúsztak lassan elhúzott az ellenfél. A második félidőt nem kezdtük jól, a hibáinkból pedig növelte 5 gólra az előnyét az ellenfelünk. Ekkor jött egy rendkívül vitatott szituáció, aminek a következtében két piros lapot is kaptunk. Ez viszont meglepően pozitívan hatott a csapatra, a srácok felpaprikázták magukat és visszajöttünk 10 perc alatt döntetlenre, azonban utána megint jöttek a hibák, amiből 4 góllal megint meglépett az ellenfelünk. A végjátékra azonban nagyot hajráztunk és újra visszajöttünk döntetlenre. Az utolsó két-három percre viszont elfogytunk és sajnos nem sikerült a pontszerzés.

Hogyan sikerült a héten a felkészülés? Voltak hiányzók?

- Igazság szerint már a múlt heti meccs alatt is lappangott a betegség több játékosunkban, valószínűleg ennek is volt köszönhető az enerváltásgunk. A héten ez kicsúcsosodott, nem nagyon volt játékosunk aki ne betegedett volna le. Kis létszámmal tudtunk csak edzeni, ami nagyon megnehezítette a dolgunk, ráadásul ketten még sérüléssel is bajlódnak.

A leendő ellenfelük bár a tabellán hátrébb áll, ugyanannyi pontszámmal rendelkeznek mint önök. Mit vár a mérkőzéstől?

- Jelenleg a jobb gólkülönbségünknek köszönhetően állunk a Százhalombatta előtt, mindketten 13 ponttal rendelkezünk. Rendkívül fontos mérkőzés előtt állunk, amely a végső kiesés elleni harc kulcs mérkőzése lesz. Az ősszel 12 góllal sikerült ellenük nyernünk hazai pályán, bízom benne, hogy most is megtaláljuk a módját, hogy feléjük tudjunk kerekedni. Az előjelek nem túl jók, mert a fél csapat beteg és nem tudott edzeni rendesen a héten, így a legfontosabb most, hogy addigra a csapat java része egészséges legyen és harcra készen álljon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában