Kézilabda

2023.03.18. 10:00

Dobogós csapatot fogad az SKC

A férfi NB I/B 21. fordulójában a tizenharmadik Csépe Salgótarjáni SKC vasárnap, 16 órai kezdéssel a harmadik helyezett BFKA-Veszprém csapatával méri össze erejét hazai pályán, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

Nool

Fotó: Az SKC férfi együttese szeretne visszavágni az ellenfelének

Fotós: Hegedűs Márk

– Az őszi szezont hat ponttal az utolsó helyen zárta a csapat. Tavasszal eddig már hetet tettek hozzá. Ez biztató lehet a jövőre nézve. Miként értékeli az eddigi szereplést? – kérdeztük Rácz Viktor vezetőedzőt, aki január végén vette át a gárda irányítását.
– Eddig remekül alakul a szezonunk. Induláskor egy öt mérkőzéses célt tűztünk ki magunk elé, amely 6-8 pontot begyűjtéséről szólt, ezt sikerült teljesítenünk a hét ponttal. Ezzel megnyílt az esélyünk a bennmaradás kiharcolására, mert felzárkóztunk a mezőnyre. Különösen értékes két idegenbeli győzelmet értünk el egymás után. Az Ózd elleni a lelkünknek és a hitünknek tett nagyon jót, az Ajka elleni pedig az egymás elleni eredmény miatt volt rendkívül fontos. A riválisok is gyűjtögetik a pontokat, így még nagyon nehéz út áll előttünk.
–  Mennyi kieső lesz az osztályból?
– Tizenhat csapatból az utolsó három esik ki. Jelenleg a 13. helyen állunk, amely éppen bennmaradó hely, azonban egyelőre csak a jobb gólarányunknak köszönhetően.
– Két hét szünet volt a bajnokságban. Hogyan készültek, vannak hiányzók?
– Nem álltunk le, edzettünk tovább rendesen, azonban betegségek, sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtunk teljes létszámmal dolgozni ebben az időben. A múlt héten egyéni képzésen volt a fő hangsúly, ezen a héten pedig már a Veszprémre készültünk gőzerővel.
– Nagyon nehéz feladat előtt áll a csapatra a BFKA-Veszprém ellen. Mit vár a mérkőzéstől?
– A Veszprém egy fiatal és agilis csapat, akik nagyon jó formában érkeznek hozzánk, a legutóbbi nyolc mérkőzésüket egyaránt megnyerték. Nagyon jó egyéni képességekkel rendelkeznek, nagyon gyors és dinamikus játékot játszanak, valamint magas agresszív védő faluk van. Az ősszel egy góllal kaptunk ki tőlük idegenben, ahol egy szabályos, lyukas hálón áthaladó gólt nem adtak meg számunkra. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de szeretnénk nekik visszavágni az őszi vereségért, bízunk abban, hogy a lendületünk megmarad.

A női NB II. Észak-keleti csoportjában a tizenötödik fordulóban a kilencedik Csépe Salgótarjáni SKC a hetedik helyezett BSK-Miskolc otthonában lép pályára vasárnap, 15 órai kezdéssel.
– A legutóbbi játéknapon idegenben kikaptak a második helyezett Füzesabony ellen. Miként tekint vissza a mérkőzésre? – kérdeztük Soós Pétert, az SKC vezetőedzőjét.
– A végeredmény nem teljesen tükrözi a mérkőzés összképét, a lányok sokat kitettek a pályára, de sajnos ennyire volt elég.
– A héten mik voltak a fő feladatok, teljes a keret?
– Továbbra is betegségek és sérülések nehezítik a felkészülésünket, de a mérkőzésre minden bizonnyal teljes lesz a keret.
A leendő ellenfelük két ponttal szerzett többet. Miként látja az esélyeket?
– A Borsod hazai pályán erős csapatnak számít és valószínűleg az őszi meggyőző sikerünket csak akkor tudjuk megismételni ha koncentráltan tudunk játszani a mérkőzés teljes hosszában. Nagyon szeretnénk a győzelmet.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában