Kosárlabda

2023.03.05. 14:35

Bravúrgyőzelemmel fordultak rá az alapszakasz véghajrájára a piros-feketék

Nehezen kapta el a fonalat a dobogóra pályázó Vasas ellen az SKSE csapata, ám mindvégig magas színvonalon működő védekezésére alapozva a harmadik játékrész közepéig szorosan követte, majd, hosszú hajrát nyitva, az utolsó negyedórában valósággal felőrölte riválisát Dániel Péter alakulata.

Nool

Molnár Marcell (labdával) az SKSE egyik legjobbja volt a Vasas elleni bravúrsiker alkalmával

Forrás: Nool

Fotós: SzP.

 A feldobást követően hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem ezen a szombat esti összecsapáson fog megdőlni a bajnokság pontrekordja, hogy mást ne mondjunk, a nyitó negyed derekához közeledve, két büntetőből esett találattal, még csupán 0–2 volt a kezdetektől óriási fizikai és taktikai csatát hozó találkozó állása. 

A hosszúra nyújt (mezőny)gólcsendet végül, nagysokára, Moravcsik trojkája zárta le, míg a mieink első két dupláját a csapata addig meglehetősen statikus és erőtlen támadójátékába a kispadról beszállva némi lendületet csempésző Molnár szerezte. Röviddel a kisszünet előtt azután Vas-Teplán az első hazai hármast is bevágta, igaz a második felvonás elejére így is nyolcegységnyire nőtt a roppan szilárd Vasas-fal áttörésével javarészt hasztalanul próbálkozó Dániel-legénység hátránya. Ha elől nem is, nagy szerencséjükre azonban hátul a tarjániak is egészen kimagaslóan teljesítettek, 7–15 után például bő hat percig egyetlen kosarat sem engedélyeztek ellenfelüknek. Így azután, Hargitai és Kocsis gyors egymásutánban esett tripláinak is hála, a 10–0-ás etapot produkáló piros-feketék immár minimális előnnyel fordulhattak a félidő hajrájába. Ahol azonban támadásban újból megtorpantak, amit kihasználva a magukra találó Arigbabu-tanítványok egykettőre fordítottak, majd, Andrássy centergóljaival, a játérész végére 26–21-re „elhúztak”.

A harmadik periódus első két találatát ráadásul ugyancsak a Vasas csapata jegyezte, s a kilencpontos különbség és játékosai „életlensége” láttán Dániel Péternek hamar időt kellett kérnie. A gyors eligazítás, mint kisvártatva kiderült, meglehetősen eredményesnek bizonyult, az SKSE ugyanis a folytatásban támadásban és védekezésben is alaposan feljavult. A mieink a többek között egy három plusz egyes játékot is bemutató Dragasevics, illetve a megint fontos pillanatokban megvillanó Hargitai találataival vették üldözőbe az angyalföldieket, akik ugyanakkor agilis kisembereik, Moravcsik és Radics találataival egyelőre még sikerrel tartották lőtávolon kívül éledező ellenfelüket. A rivális palánkja alatt egyre szebb dolgokat produkáló piros-feketéknél 34–40-et követően Takács mutatós duplája, majd emberes zsákolása viszont kezdte mind jobban felszítani az addig hamu alatt izzó parazsat, a gárdának ismét nagy tartást adó Herendic félperces remeklése pedig végképp tűzbe-lázba hozta az utolsó kisszünetre már 43–42-es vezetéssel vonuló tarjániakat. 

Molnárék lendületét ráadásul a rövid pihenő sem törte meg, olyannyira, hogy a végső szakaszban, a vendégeket ismét hosszú „szilenciumra” ítélő SKSE egy fergeteges, 11–0-ás rohammal kezdett. Az utolsó öt percnek ezáltal 54–42-es állásról vágtak neki a felek, s noha a hajrája belelendülő Medve találataival a Vasas a végjátékban kicsit még ijesztgetett, a hasznosan kosárlabdázó Monye Martin 56–50-nél esett triplájával a két pont sorsa immár végképp eldöntetett. Végeredményben az erőviszonyokat tekintve bravúrszámba menő, ám a látottak alapján teljesen megérdemeltnek mondható hazai siker született, ami az utolsó négy forduló előtt ismét kedvezőbb pozícióba juttatta a rájátszásba kerülésért zajló versenyfutásban a mieinket.

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 22. forduló

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 65–54 (7–11, 14–15, 22–16, 22–12)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, v.: Sallai, Gergely, Domán. Salgótarján: HERENDIC 9, Dragasevics 9/3, Monye M. 3/3, Hargitai 11/6, Kocsis 5/3. Csere: MOLNÁR MARCELL 15, TAKÁCS A. 10, Vas-Teplán 3/3, Geiger. Edző: Dániel Péter. Vasas: MORAVCSIK 13/3, Radics 7, Fekete V., Kelemen Á. 2, Andrássy 10. Csere: Farkas A., Cseh B. 4, MEDVE 12/9, Marcsikics 4, Dormán 2, Pleesz Á. Edző: Stephen Arigbabu. Az eredmény alakulása. 5. p.: 0–5, 8. p.: 4–7, 11. p.: 7–15, 17. p.: 17–15, 22. p.: 21–30, 27. p.: 34–40, 35. p.: 54–42, 37. p.: 56–50.

Dániel Péter: – Gratulálok a játékosoknak, túlzás nélkül állíthatom, hogy az idei legjobb, legkomplettebb mérkőzésünkön vagyunk túl. Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz, nagyon fizikális összecsapás vár ránk a négybe igyekvő Vasas ellen, de azt is tudtuk, hogy mit szeretnénk játszani és a megbeszélteket szinte tökéletesen végre is hajtottuk. Mint korábban is mondtam, céljaink elérése érdekében egy kicsit hamarabb kellett „playoff-üzemmódba” kapcsolnunk, de továbbra is a földön maradunk, folytatjuk a munkát és, ebből a győzelemből is építkezve, megpróbáljuk sikerrel abszolválni az alapszakasz hajráját.
Stephen Arigbabu: – Gratulálok a salgótarjániaknak! Védekezésben jó felfogással kezdtünk, a második félidőben azonban nem tudtunk ezen az úton tovább haladni. A legnagyobb problémáink azonban támadásban adódtak, a tiszta helyzeteinket is képtelenek voltunk értékesíteni, ötvennégy szerzett ponttal pedig ezen a szinten képtelenség meccset nyerni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában