Kosárlabda

2023.03.04. 19:48

Borult a papírforma, éremesélyes csapatot győzött le a Salgótarján

A bajnoki tabella negyedik helyén tanyázó csapat látogatott ma Salgótarjánba, és a papírforma is azt mutatta, hogy a négy győzelmi szériás piros-kéket újabb diadalt begyűjtve tovább tudják folytatni remek menetelésüket. A parkettán volt viszont 12 olyan játékos, akik ezt máshogy gondolták...

Sz. P.

Forrás: Nool

Fotós: Szabó Péter

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 65-54 (7-11, 14-15, 22-16, 22-12)

Óvatos tapogatózással indult a mérkőzés, négy perc elteltével mindössze egyetlen vendégpont árválkodott csupán a kijelzőn. Az első hazai pontokra majdnem hat(!) percet kellett várni, Molnár egy középtávoli duplával írta fel a salgótarjániakat a táblára. Dániel Péter egy időkéréssel próbált meg életet lehelni enervált csapatába, de próbálkozását nem sok siker kísérte. Szerencsére a vendégcsapat sem remekelt az első felvonásban, így csupán négypontos hátrányban indult a folytatás (7-11).

Sokban nem változott a játék képe a második negyedben sem. Pontatlan dobások jellemezték mindkét csapat játékát, 6 perc alatt 4-4 pontot tudtak addigi „teljesítményükhöz” hozzátenni. A játékrészből hátralévő időre valamelyest kapcsoltak egy sebességi fokozatot az ellenfelek, de a félidő eredménye így is csak egy átlagos negyed eredményét mutatta (21-26).

Nagyszünetben aztán történhetett valami az öltöző(k)ben, a vendég Vasas is egy jobb formát mutatott a harmadik felvonásban, a hazaiak azonban valósággal megtáltosodtak és egy negyed alatt több pontot szereztek, mint az azelőtti kettőben összesen. A tarjániak javuló formája pedig azt is jelentette, hogy ha csak egy minimális előnnyel is, de már előnnyel fordulhattak rá az utolsó felvonásra. (43-42).

A harmadik negyed lendületét sikerült átmenteni a negyedikre is, egy 4 perc alatt levezényelt 9-0-ás rohamot követően már tetemes előnyben volt a hazai legénység. A hátrányt egyre nehezebben kezelő vendégcsapatnál – és annak edzőjénél is – aztán „kezdett elgurulni a gyógyszer”, a sok fault végül megpecsételte a vendégek sorsát.

Utánpótlás mérkőzésen:
Beszterce KK U20 – Vasas Akadémia U20 70-80 (18-14, 14-31, 28-17, 10-18)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában