Dobás

2023.01.02. 11:12

Három bajnoki címmel zárták az évet a balassagyarmati atléták

Eredményes esztendőt tudhat maga mögött a Vitalitás SE szakosztálya.

B.L.

A címvédő gyarmati kalapácsvetők, középen a csúcstartó Imre Roland

Forrás: Beküldött

A Fábián Gábor vezette dobóknál összesen hét atlétát versenyeztettek az év során. 19 versenyen szerepeltek, ahol összesen 15 első helyet, 9 ezüstöt és 13 aranyat zsebeltek be.

Három országos bajnokságról is az aranyérmet hozhatták haza. Imre Roland a téli országos bajnokságot és a szabadtéri ob-t is megnyerte, illetve az általa vezetett U18-as csapat is megvédte a címét, Csernyik Benjáminnal és Bíró Benjáminnal kiegészülve.

Imre Roland több nagy nemzetközi megmérettetésen vett részt, amikről nagyrészt szintén dobogós helyezésekkel tért haza. Május elején a franciaországi Caen-ben rendezték meg a Gymnasiadet, ahol a dobogó harmadik fokára állhatott fel, majd május végén Lengyelországban állt dobókörbe, az Olimpiai Reménységek Versenyén, ahonnan már ezüstéremmel térhetett haza. Júliusban Jeruzsálembe utazott, a korosztály legnagyobb megmérettetésére, az
ifjúsági Európa-bajnokságra, ami bár nem úgy sikerült mint eltervezte, mégis nagy élményekkel tért haza.

Roli ebben az évben 5 kg-os kalapáccsal 76,70 méteres egyéni csúcsával, a megye valaha volt legnagyobb dobásával a világranglista ötödik helyezettje lett. Minden versenyzőnknek sikerült felülmúlnia tavalyi egyéni csúcsát, és remek eredményekkel öregbítik városuk hírnevét.

Idén junior Európa-bajnokságot rendeznek Jeruzsálemben, a kijutási szint a férfiaknál 67,00 méter, azaz Rolandnak jó esélyei vannak ide is kijutni.

Az alapozás már javában zajlik a dobóknál, kisebb nagyobb nehezítő tényezőkkel. Van aki sérüléssel küzd, van aki érettségire készül, így nem megy minden zökkenőmentesen, de próbálják kihozni a lehető legtöbbet ebben a helyzetben is, hogy a következő szezonban újra bizonyíthassanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában