Kézilabda

2022.12.04. 13:42

„Tisztelet és fegyelem nélkül nem lehet kézilabdázni” - fakadt ki a Kábel SE edzője

A férfi NB II. Észak csoportjában a 10. fordulóban a Balassagyarmati Kábel SE hazai pályán kikapott a Váci FKA ellen.

H. H.

Bedő Márk (22-es mezben a labdával) és társai ismét roppant gyenge napot fogtak ki

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A korábban közölt eredmények után, most jövünk a meccs részletes beszámolójával. 

Balassagyarmati Kábel SE – Váci FKA 21-34 (10-18)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 150 néző,  vezette: Aczél A., Nagy L.

Kábel SE: Istvanovszki – Kordics 2, Bedő 5, Németh, Danisovszki 1, Zeller, Gyetvai 3. Csere: OKOLENSZKI M. (kapus), Urbán 1, Ivitz 5/1, Gál 2, Okolenszki P. 1, Forró 1, Praszna, Fábián, Szladovics.

Vezetőedző: Gindeli Panna.

A Vác legjobb dobói: Singely 11, Bognár D. 6, Nyári 4/2.

Hétméteresek: 1/1, illetve 3/3. Kiállítások: 12, illetve 8 perc.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0-4, 10. perc: 5-7, 17. perc: 7-13, 23. perc: 9-17, 35. perc: 12-21, 39. perc: 15-21, 46. perc: 15-26, 53. perc: 18-31.

A csoport északi rangadóján a vendégek kapujában a balassagyarmati nevelésű Varga Erik kezdett, társai viszont támadásban korán lendületbe jöttek, és röpke négy perc elteltével már 0-4 állt az eredményjelzőn. A kábelesek igyekeztek kapaszkodni, ez némileg sikerült is, ám az igen gyenge napot kifogó játékvezetők folyamatosan kétperces büntetésekkel sújtották a csapatot, így emberhátrányban nem tudtak jelentősebb mértékben csökkenteni a különbséget. A félidő közepe táján kisebb közjáték zavarta meg a mérkőzést: a versenybíró a főrendezőt kereste meg, és közölte, a sípmesterek addig nem folytatják tevékenységüket, amíg a balassagyarmatiak főszurkolója el nem hagyja a sportcsarnokot. 

Miután ez látványosan megtörtént, némiképp csillapodtak az indulatok, de a két fiatal játékvezető továbbra sem állt a helyzet magaslatán, igaz, a képhez hozzátartozik, hogy a házigazdák védekezése is roppant gyengén működött, a Duna-parti átlövők kényük-kedvük szerint szerezték a gólokat. Nem is váratott sokáig magára a kapuscsere, a hazai háló elé a fiatal Okolenszki Martin állt, aki egyáltalán nem nyújtott elmarasztalható teljesítményt, ellenkezőleg, komoly része volt abban, hogy a második játékrész elején felzárkóztak az Ipoly-partiak, több alkalommal bravúrral hárította a váciak szélről lőtt próbálkozásait. Ugyanakkor a védekezés nem rendeződött, a középső területen az indulócselekkel és átemelésekkel operáló Pest megyeiek szinte minden megmozdulásukból betaláltak, és ezzel kétszámjegyűre növekedett az előnyük. A végén a gyarmati szakvezetés minden cseréjét bevetette, de a komoly vereséget nem kerülhették el.

Gindeli Panna: – Nincs új a nap alatt. A rossz kezdés megpecsételte az egész mérkőzést. Csapategység, bajtársiasság, alázat, tisztelet és fegyelem nélkül nem lehet kézilabdázni. Mérkőzést nyerni meg pláne. Gratulálok a váciaknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában