Labdarúgás

2022.11.05. 10:29

Hihetetlen sorozat: zsinórban ötven bajnoki mérkőzést nyert a Patak FC

A megyei III. osztály Nyugati csoportjában szereplő Patak FC csapata az utóbbi ötven bajnoki mérkőzését megnyerte. A nem mindennapi teljesítményről Bella Sándort kérdeztük, aki 2010 óta irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

Patak FC csapata (hátsó sor, balról): Imre Tibor, Huttyán Attila, Csókási Csaba, Németh László, Faludi Tamás, Mócsány Roland, Varga Olivér. Középső sor: Horváth Bence, Kürtössy Ottó, Paulicsek Márk, Várhegyi Tamás, Bella Sándor edző, Szabó Zoltán, Oravecz Roland, Pásztor Gábor. Első sor: Oláh Roland, Szabó László, Simó Zsolt, Bogdány Zsolt, Krausz Tamás, Pincze Gábor.

Forrás: Beküldött

– Miként kezdődött a sikersorozat? 
– Utoljára 2021. március 14-én Érsekvadkerten maradtunk alul 4–3-ra. A csapat ekkor az öltözőben ígéretet tett, hogy több vereséget nem szeretnének és javítanak. Ennek már több mint másfél éve, és azóta pontot sem veszítettünk bajnoki mérkőzésen. 

– A 2020–2021-es évadban ez volt az egy vereségük. 
– Így van, és első helyen végeztünk, de egy „nevető” harmadik sportszerűtlen húzással kiénekelte a sajtot a szánkból. Igaz egy évvel korábban sem lehettünk bajnokok, akkor a Covid vette el tőlünk az elsőséget. 

– Aztán a legutóbbi évadban bajnokok lettek. 
– Harmadszorra is nekiindultunk, de már nem voltak célok, nem voltak terhek rakva a játékosokra. Az igazi amatőr focira építkeztünk, nekünk nincs komoly anyagi hátterünk, utánpótlásunk, komoly infrastruktúránk, így komoly terveink és céljaink sem lehetnek. Van viszont egy fantasztikusan jó családias közösségünk, focizni is szeretünk, ez pedig elég is ahhoz, hogy élvezzük a hétvégéket, így szereztük meg az aranyérmet. 

Bella Sándor, a Patak FC edzője
Forrás: Beküldött

– Zsinórban ötven bajnoki nyert mérkőzés nem mindennapi teljesítmény. 
– Valóban az, legyen az bármelyik osztály bármelyik csapata, mindenképp kalapemelést érdemel. Az elmúlt mintegy másfél évben sok izgalmas és értékes győzelmet szereztünk, még az előző év tavaszán a zöld asztal bajnokát, a Romhányt játékban és eredményben is felülmúltuk otthon (4–1), de egy nagyon feltüzelt hangulatú mérkőzésen a dobogón mögöttünk végző Dejtárt is sikerült idegenben legyőzni (6–2). Aztán ugyanúgy értékesek voltak az előző szezonban a dobogón végző riválisok elleni győzelmek: Érsekvadkert II. ellen otthon 4–1-re, míg idegenben 3–2-re nyertünk. A Dejtárt hazai pályán és vendégként egyaránt 2–1-re múltuk felül. 

– A remek szereplés folytatódott az idei pontvadászatban is, hiszen a 10. forduló után vezetik a tabellát. 
– Pár értékes győzelmet most is elértünk. Az idén igen jól szereplő Rétságot idegenben 1–0-ra, míg a továbbra is a bajnoki címért küzdő Érsekvadkert II.-t 2–1-re győztük le, míg otthon Dejtár ellen 4–1-re diadalmaskodtunk. 

– Az ötvenedik győzelem nagyon nehezen született meg. 
– Valóban így van. Az elmúlt vasárnap hazai pályán értük el a Kétbodony ellen. Nincs mit szépíteni, nagyon megizzadtunk ezért a sikerért. Bármit csináltunk, az csődöt mondott, mindegy milyen rosszul játszottunk, az ellenfél érdemeiből nem von le semmit, azt tették, amit kell, megjegyzem nagyon sportszerűen. Végül kétgólos hátrányból sikerült megfordítani az eredményt, és ezzel beállítani az ötvenmérkőzéses győzelmi sorozatot. 

– Mik a célok a jövőt illetően? 
– Hozzánk hasonló csapatok vannak többen is, az Érsekvadkert és a Dejtár az elmúlt két évben bizonyították, hogy esélyesek lehetnek a bajnoki címre, de a feltörekvő, átalakult Rétság is ott van már a trónkövetelők között. Nincsenek újabb célok, ezek sem voltak azok, a játékosaim nem is tudták, mennyi győzelemnél tartunk, amíg egy idő után nem jeleztem feléjük. Mi csak játszani és győzni szeretnénk, ennyi a titkunk, de azért jó lenne megvédeni bajnoki címünket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában