Diáksport

2022.11.26. 10:03

Bozsik tornán vettek részt a nyírjesi Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai

Intézményi labdarúgó tornán vettek részt a Mosoly Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai a Bozsik program keretében. Szép eredményt értek el a tornán, de az élmény volt a lényeg – számolt be róla portálunknak Dobsonyi László, a gyermekek csoportvezető edzője és az iskola tanára.

E-L. Zs.

A Bozsik programmal hatalmas lehetőség adódik a gyermekek fejlesztésére, ezért a tavaszi tornákra is folytatják a felkészüléseket

Forrás: Nool

Fotó: Beküldött fotó

A Kiss Árpád Általános Iskolában megrendezett tornán négy általános iskola képviseltette magát, a házigazda csapaton kívül a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola és a nyírjesi Mosoly Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A 7-8. osztályos diákok csapatai körmérkőzésekben küzdöttek meg egymással. A meccseknek nem volt kimondott győztese, mert minden résztvevő csokoládé jutalomban részesült. 

Dobsonyi László elmondta, hogy a gyermekek lelkesen, heti két edzéssel készülnek a tornákra. Ezek a rendezvények segítenek abban, hogy a különböző iskolából érkező gyerekek egyenlő félként tekintsenek egymásra és a nyírjesi iskola diákjaiban is ugyanolyan erős ellenfelet lássanak, mint például egy sport tagozatos iskola tanulóiban. Ezt is bizonyítja, hogy a tornán második helyezést értek el.

Az edző kiemelte, hogy a sport mindenkinek fontos, függetlenül attól, hogy milyen képességekkel, adottságokkal rendelkezik. Számukra még többet a jelent a foci, mert lelkileg is tudnak fejlődni a csapatjáték által. Megismerhetnek más iskolákat, találkozhatnak azonos korú diáktársakkal, új barátságok kötődhetnek. A Bozsik programmal hatalmas lehetőség adódik a gyermekek fejlesztésére, ezért a tavaszi tornákra is folytatják a felkészüléseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában