Szemle

2022.11.18. 10:54

A salgótarjáni atlétika legendái is megcsodálták az épülő budapesti stadiont

Komka Magdolna és Angyal János is megszemlélhette az építkezést.

B.L.

Zsivotzkyné Komka Magdolna és Angyal János a stadionban

Forrás: Beküldött

Ahogy arról már sokan hallhattak, 2023. augusztusában Budapest ad otthont az atlétikai világbajnokságnak. A Nemzeti Atlétikai Központban kedden faültetéssel tisztelegtek a meghívottak a magyar atlétika kiemelkedő alakjai és eredményei előtt. 

Az eseményre meghívót kapott az atlétikában végzett munkája elismeréseként Zsivotzkyné Komka Magdolna, az SKSE kétszeres olimpikon magasugrója, és Angyal János, az ugrógála versenyigazgatója is.

Az eseményen Schmidt Ádám a sportért felelős államtitkár ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a terveknek megfelelő ütemben halad az építkezés, amely a park avatásával, a közös faültetéssel újabb fontos pillanatához érkezett. Kiemelte: a legendás magyar atléták a nemzetközi és a honi sportélet meghatározó alakjai, akik sportolói pályafutásukkal, eredményeikkel, sportág iránt tanúsított szenvedélyükkel követendő példaként állnak mindenki előtt.

Angyal János és Németh Miklós az épülő stadion előtt
Forrás: Beküldött

Angyal János személyes élményeként elmondta portálunknak: rendkívül megtisztelő és felemelő érzés volt ott lenni a rendezvényen. 

- Találkoztam a magyar atlétika ikonjaival, mint Németh Miklós olimpiai bajnok gerelyhajítóval és Szalma László, Bakosi Béla, Bagyula István, Vaszi Tünde, Baji Balázs nemzetközi klasszisainkkal, valamint egykori kedves SKSE klubtársammal, Zsivotzkyné Komka Magdival. Orendi Mihály és Gál László is jelenléte emelte az esemény rangját. A protokoll közepette még én is meglepődtem, amikor bemutatkoztam Németh Balázsnak, a világbajnokság új vezérigazgatójának, aki elmondta, hogy tv-riporterként ott volt az 1996-os, 1997-es salgótarjáni ugrógálán a Karancs Szálló előtti Fő téren. Maradandó élmény volt, remélem, hogy majd ott lehetek a világbajnokságon is.

A salgótarjániak is ültettek fát
Forrás: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában