Elhivatottság

2022.10.16. 11:28

Ötvenhárom évesen is még aktívan focizik a szécsényi sportember

A szécsényi Végh Ferenc élete összeforrt a sporttal, azon belül is a labdarúgással. A sportpálya mellett laktak, így gyermekkorában a barátaival szinte minden nap ott kergették a labdát, így nagyon megszerette a sportágat.

Szenográdi Ferenc

Végh Ferenc jó szívvel végzi a munkáját

Fotó: Sz. F.

Az általános iskolában Soproni Béla tanár úr volt a testnevelője, aki tovább mélyítette benne a labdarúgás szeretetét. Meghatározó személyisége volt iskolája labdarúgócsapatának, amelynek a tanár úr volt az edzője. Bekerült a sportegyesület serdülőcsapatába, később az ifjúságiba is, ahol Gyetvai István volt az edzője. 

A megyei csapatban játszó felnőttcsapat edzője, Balogh Ferenc felfigyelt a jó mozgású, gömbérzékkel megáldott fiatalra, és 16 éves korában beválogatta a felnőttcsapatba, ahol 1985-től 2009-ig játszott. Büszke lehet arra, hogy az 1992–93-as bajnoki évben – amikor Pénzes István volt az edzőjük – megnyerték a bajnokságot, és felkerültek a NB III-ba, ahol öt évet töltöttek el. 

A sportegyesületen belül 2009-ben megalakult a szécsényi második csapat, ahol tovább folytatta a játékot, egészen 2015-ig, még a csapat meg nem szűnt. Később felkérték a nógrádsipekiek, hogy játsszon a falu csapatában, amelyre igent mondott. Azóta is – 53 évesen – a csapat aktív játékosa, és pillanatnyilag a megyei harmadosztály Keleti csoportjának egyik legmeghatározóbb gárdáját alkotják. 

A munkája is a labdarúgáshoz kötődik, hiszen a sportpálya karbantartója és gondnoka. Mindezek mellett részt vesz a csapat utaztatási szervezésében. Örül, hogy pályázat útján az egyesületük 2 db 9 személyes autóbuszhoz jutott, az egyiknek ő a vezetője. Rendben tartja a labdarúgópályát és környékét, mérkőzések előtt előkészíti a játékteret és kitakarítja a lelátót. Azon van, hogy a mérkőzésekre minden rendben legyen. Az utóbbi időben a felnőtt- és az ifjúsági csapatuk külön napokon játssza a mérkőzéseit. Elmondta, hogy hamarosan felújításra kerül a lelátójuk. A sportkör elnökével, Stayer László polgármesterrel is jó kapcsolatot alakított ki. 

– Semmit sem bántam meg, hiszen ha most lennék gyermek, egész biztos, hogy a foci akkor is az életem része lenne. Sok elfoglaltságom van, sokszor reggel 7 órától este 8 óráig dolgozom, de mindezt meggyőződésből és jó szívvel teszem – mondta a szécsényi sportember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában