Tájékozódási futás

2022.10.01. 12:29

Két nógrádi is éremmel tért haza a Kalocsa Kupáról

A Kiskunság egyik legmagasabb pontja a 122 méter magas Kis-Izsák település mellett lévő Balog- hegy és környéke adott otthont az idei Kalocsa Kupa nemzetközi részvételű kétfutamos ranglista versenynek, melyen három nógrádi szenior tájfutó is rajthoz állt.

Nool

A küzdelmek során a kétszáz induló egyben a nemrég fiatalon elhunyt Dénes Ildikó kalocsai tájfutó emlékének is adózott. A kétfutamos verseny során rendkívül technikás versenypályák mellett hatalmas kihívást jelentett a futók számára az igen mély homokos, borókás terep leküzdése. 

Az I. futamot középtávon bonyolították le, ahol a nógrádiak közül a Salgótarjáni Dornyayt képviselő F40A kategóriában indult Babka Miklós egy kisebb technikai hibát követően a második helyen ért célba. Klubtársa, Kovács József koránál fiatalabb korosztályban a nyolcadik helyezést szerezte meg. F65A kategóriában a pásztói HUFEZE SK futója, Zentai József egy komolyabb tájékozódási hibát vétve a dobogósoktól több mint négyperces időhátrányt begyűjtve a negyedik helyen ért célba. 

Babka Miklós második helyen végzett
Forrás: Beküldött fotó

Az összetett verseny második, egyben záró hosszútávú futamán a nógrádiak közül ezúttal a pásztói futó szerepelt a legjobban. Zentai József a győztes szentendrei Balla Sándor mögött az előkelő második helyen érkezett célba, megelőzve a későbbi összetett versenyben győztes tatai Tóth Lajost és a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Club versenyzőjét, Hírt Károlyt. Utóbbinál nem kis meglepetésre ledolgozta az I. futamon begyűjtött jelentős időhátrányát, így összetettben eredményhirdetéskor a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Kalocsa Kupa Nógrád megyei vonatkozású eredményei:

F40A kategória (8 induló): 2. Babka Miklós (Salgótarjáni Dornyay) 117:47 perc.

F55A kategória (13 induló): 7. Kovács József (Salgótarjáni Dornyay) 107:40. 

F65A kategória : 3. Zentai József (HUFEZE-Pásztó 91:19. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában