Kézilabda

2022.10.03. 16:39

Hatalmas hátrányból hiába zárkózott a Balassagyarmati Kábel SE

Jól kezdte a mérkőzést a balassagyarmati csapat, hiszen az elején Bedő, majd Zeller találatával kétszer is vezetést szereztek, és a félidő közepe táján még döntetlen állt az eredményjelzőn.

H. H.

Gál Kristóf ezúttal egy gólt lőtt a mérkőzésen

Forrás: Archív fotó: Nool

Kézilabda NB II., férfiak, Észak csoport, 4. forduló

PLER-Budapest U23 – Balassagyarmati Kábel SE 33-32 (21-15)
Budapest, Tempo Kézilabda Csarnok, 50 néző. Vezette: Horváth Z., Turák L. Kábel: Istvanovszki – Praszna 3, Bedő 6, Gyetvai 3/1, Bécsi 3, Zeller 5, Gál 1. Csere: Okolenszki M. (kapus), Németh, Ivitz 5, SZLADOVICS 6, Tábori, Urbán. Vezetőedző: Gindeli Panna. A PLER legjobb dobói: Dévényi 8/3, Mátrai 7, Ember 5. Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1. Kiállítások: 2, illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-3, 18. perc: 9-9, 25. perc: 19-12, 36. perc: 24-18, 40. perc: 27-21, 49. perc: 28-26, 58. perc: 31-30.

Jól kezdte a mérkőzést a balassagyarmati csapat, hiszen az elején Bedő, majd Zeller találatával kétszer is vezetést szereztek, és a félidő közepe táján még döntetlen állt az eredményjelzőn. A játékrész második felében azonban fokozatosan elhúztak a fővárosiak, ők pontosan céloztak, míg az Ipoly-partiak sokat hibáztak, eladott labdák és kihagyott lehetőségek borzolták a kispadon irányító szakvezetés kedélyét.

A szünet után lényegében rohant az eredmény után a nógrádi gárda, a budapesti fiatalok egyre kevésbé tudták tartani a rohamokat, az ifjú Szladovics Máté pedig élete eddigi legnagyszerűbb felnőtt teljesítményével rukkolt elő, lényegében az ő góljaival zárkózott fel egyetlen találatnyi különbségre a vendégek legénysége. Az egyenlítés és a fordítás azonban már nem sikerült, ugyanakkor a kábeles fiúk minden dicséretet megérdemelnek töretlen küzdőszellemükért.

Gindeli Panna, a Balassagyarmati Kábel SE vezetőedzője: Közel álltunk a bravúrgyőzelemhez! Csapatunk kétszer került nagy hátrányba a meccsen, ezt sikerült ledolgozni, ami az akarat legnagyszerűbb bizonyítéka. A második félidő teljesítménye alapján az egy pontot mindenképpen megérdemeltük volna, sajnos egy összecsapás kétszer harminc percig tart, mi pedig későn ébredtünk, és a felzárkózás rengeteg energiát felemésztett. A vereség ellenére hasznos csatát vívtunk, a hibaszám csökkentésével a következő alkalommal, hazai pályán, a Dunakeszivel szemben mindenképpen diadalt arathatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában