Horgászat

2022.10.19. 20:35

Másfél órás fárasztás után sikerült megmeríteni a kapitális harcsát Palotáson

Egy emberméretű halóriás akadt a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület egyik tagjának a horgára a napokban.

Veres Edina

A kifogott harcsa 74 kilót nyom

Forrás: Facebook/Palotási Víztározó - Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület

Komáromi Tibor, az egyesület elnöke elmondta: hétfőn délután a szervezetük egyik oszlopos tagjának sikerült egy több mint hetven kilogrammos harcsát a fognia.

– Érdekesség, hogy a horgászunk eredetileg nem is harcsát akart megakasztani, hiszen pellettel és pontyozó felszereléssel érkezett a tópartra. A nagy pillanat 14 óra 30 perc körül jött el, amikor is egy hatalmas rántás jelezte számára a méretes kapást, majd elkezdődött a csónakos fárasztás, amelyben Bóna István halőr segédkezett. A nem kevesebb mint másfél órán át tartó brutális küzdelem végén sikerült megmeríteni a harcsát, amelyet lemérve 74 kilogrammot mutatott a mérleg – ismertette az eset részleteit Komáromi Tibor, aki arra is rámutatott, hogy sporthorgász révén a társuk vissza is engedte a halóriást a víztározóba.

Mindezt a ragadozóhalakra vonatkozó helyi szabályok is indokolták, hiszen a harcsák esetében a 25 kilogrammnál többet nyomó példányokat minden esetben kötelező visszaengedni a horgásztóba. A hétfői esetnél sem történt ez másképp, de persze csak azután, hogy elkészültek a kapitális fogással közös képek, amelyeket az egyesület a közösségi oldalán is megosztott.

Az egyesület elnöke hozzátette: a sikeres horgászuknak nem ez volt az eddigi legnagyobb kifogott harcsája, hiszen e halfaj esetében a tórekordot is ő tartja, méghozzá egy 93-94 kilogramm körüli egyeddel.

Komáromi Tibor azt is elárulta, hogy a vénasszonyok nyara meghozta a ragadozó halak kapókedvét Palotáson. Mindezt az is bizonyítja, hogy két napijegyes horgász harcsázását is siker koronázta a napokban: az első éjszaka során három bajuszos ragadozóhal akadt horogra, amelyek közül egy 40 kilogrammos volt a legnagyobb. A következő este szintén görbült a bot, akkor egy 30 kilogramm feletti példány harapott rá a csalira. Mellettük egy másik egyesületi tag, Kis Ferenc egy 23 kilogramm körüli fogással növelte a kifogott méretes harcsák sorát szintén a közelmúltban. 

Maconkán az ezredik halát fogta ki egy pecás:

Két hete számoltunk be arról hírportálunkon, hogy egyedi trófeát kapott egy horgász, miután az ezredik halát is partra emelte Maconkán. Novák György abszolút rekordernek számít teljesítményével Maconkán, és természetesen továbbra sem tette parkolópályára a horgászbotját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában