Kézilabda

2022.09.03. 17:05

Vezetőedzőként mutatkozott be a salgótarjáni kézilabdásoknál a Fradi egykori edzője

A Salgótarjáni Strandépítők férfi felnőtt csapata új vezetőedzővel, Kovács Attilával folytatja a szezont.

Nool

Forrás: Facebook/Salgótarjáni Strandépítők KC

Kovács Attila vezeti szeptembertől a Salgótarjáni Strandépítők KC férfi felnőtt csapatának gárdáját. Az új vezetőedző 16 éve dolgozik ezen a pályán: kezdetben a Ferencvárosnál volt utánpótlásedző a férfiaknál, majd a nőknél, aztán az ifi és NB1/B felnőtt csapatának vezetőedzőjeként tevékenykedett. Nem érte be ennyivel, munkája mellett 7 évet lehúzott Elek Gábor oldalán a felnőtt női csapattal is. Később a másodedző volt ugyanott, majd a Pénzügyőr NB1/B-s felnőtt női keretét trenírozta, aztán a Tempo következett. 

 – A vírus miatt a lezárt bajnokság után kaptam a Fraditól egy telefonhívást, hogy mit szólnék, ha utánpótlás csapattal foglalkoznék újra. Nagyon szívesen vállaltam, de sajnos így a Temponál nem tudtam maradni. Szintén két év után jött a Strandépítők megkeresése – fogalmazott Kovács Attila a salgótarjáni egyesület közösségi oldalán közzétett interjúban.

Ami játékosi karrierjét tekinti, 15 évesen kezdett kézilabdázni a Ferencvárosban, majd mindaddig ott szerepelt, amíg volt felnőtt férfi csapat. Játszott emellett a Honvéd-Szondi SE-ben, Cegléden, a Honvédban, valamint Csömörön NB1/B-ben is. Arra a kérdésre, hogy milyen célokkal érkezett a Strandépítők csapatához azt válaszolta:

Salgótarjánban a célom, hogy a játékosaim megértsenek egy 3 alap törvényszerűségre épülő taktikai szemléletet és téthelyzetben alkalmazzák azt. Ennek segítségével szeretnék egy minél eredményesebb csapatot látni!

A helyi csapat játékoskeretével csapatszinten és egyénileg is elégedett, s mint fogalmazott, innentől minden rajta múlik, a számára megszavazott bizalommal pedig igyekszik majd élni.

Az utóbbi napokban több új igazolást is bemutattunk már, számos fiatal tehetséggel gyarapodott a tarjáni gárda:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában