Autósport

2022.09.02. 21:39

Továbbra is dobogón állnak a szécsényi pilóták

Országos szinten két sportágban jeleskednek a szécsényi sportolók. A Szerva Asztalitenisz Egyesület mellett, Vin­cze Ferenc és Velenczei Ádám évek óta ott vannak a magyar ralibajnokság élvonalában.

Sz. F.

Velenczei Ádám a harmadik helyen áll

Forrás: Nool | Archív

Mindketten hét éve verse­nyeznek az I. osztályban. Vin­cze Ferenc 2019-ben meg­nyerte a magyar bajnok­ságot, a következő évben a harmadik helyen végzett. Az elmúlt esztendőt kihagyta, de számára az sem múlt el verseny nélkül, hiszen megnyerte az országos szimulátorbajnokságot, továbbá részt vett a Hunga­roringen megrendezett Szilveszteri-kupán, ahol több mint 200 versenyző közül győztesként ért célba. 

Velenczei Ádám a múlt években mindig ott volt az élmezőnyben. Volt olyan esztendő, amikor dobogós helyezést tudhatott magáénak és több futamgyőzelem is fűződik a nevéhez. Az idén már túl vannak a versenyzők öt futamon, de a magyar bajnokság még nyitott. 

Az idén a norvég világbajnok is részt vesz a megmérettetésen, aki komoly ellenfélnek bizonyul. A Mecsek Rally első napján Velenczei Ádám maga mögött hagyta a világbajnokot, s az első helyen végzett. Sajnos a második napon egy lassítási szakaszon nekiért a gumifalnak, ami 10 mp. büntetést jelentett a számára. 

A versenyzők túl vannak az ötödik futamon, a Veszprém Rallyn. Vincze Ferenc a norvég pilóta mögött a második helyen végzett, így jelenleg összesítésben is a második helyen áll. Velenczei Ádám harmadikként ért célba, ami az összesítést illeti, jelen pillanatban övé a dobogó harmadik foka, de szeretne előrébb kerülni. 

A szécsényi pilóták így két futammal a bajnokság vége előtt dobogós helyen állnak. Hátra van még az ózdi és a nyíregyházi verseny. Számukra a minimális cél a pillanatnyi helyzetük megtartása, de jobb helyezésekben is reménykednek. 

A szécsényi autóversenyzőknek jól kell teljesíteni a hátralévő megmérettetéseken, ha szeretnék megőrizni dobogós helyezésüket, akár javítani rajta, hiszen a nyomukban vannak a riválisaik, akik minden adódó lehetőséget kihasználnának egy hibázás esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában