Kosárlabda

2022.09.25. 12:14

Szoros meccsen, hazai vereséggel kezdte az új szezont az SKSE együttese

Bár újoncgárdát látott vendégül az idénynyitón az előző évinél lényegesen jobb bajnoki szereplésben reménykedő tarjáni gárda, a vezetőedzőként hivatalos mérkőzésen ez alkalommal debütáló Dániel Péter legénysége egyáltalán nem számíthatott könnyű összecsapásra.

Nool

Nagy küzdelemben dőlt el a két pont sorsa az idénynyitó találkozón

Forrás: Nool

Fotó: Sz. P.

Nem kezdte rosszul a debreceni fiatalok elleni találkozót a meglehetősen formabontó, világoskék-rózsaszín szerelésben pályára lépő SKSE, Takács közeli nyitókosarát ugyanis kisvártatva Hargitai és Dragasevics egy-egy szép triplája és a visszatérő Herendic bravúros, kettő plusz egyes akciója követte. Sajnálatos módon azonban a tarjániak védekezésben már korántsem voltak hasonlóan hatékonyak, így Neuwirth és Kenéz gyakorlatilag minden találatra azonnal válaszolni tudtak. A nyitó negyed második felére ráadásul támadásban is kezdett megállni a mieink tudománya, amit kihasználva az ekkortájt főként a langaléta Fábián centergóljaival lépegető cívis gárda a játékrészt egy 9–2-es etappal és 18–13-as vezetéssel zárta. 

SKSE Dániel Péter
Az új vezetőedző, Dániel Péter bemutatkozásán sajnos elmaradt a győzelem
Fotós: Sz. P. / Forrás: Nool

A rövid pihenőt követően nem sokkal pedig immár nyolc pontra hízott a DEAC előnye, amikor végre-valahára a Dániel-alakulat is újra megérkezett a meccsbe. A hazai feltámadás egyik kulcsfigurája a remekül beszálló Monye Martin volt, aki hat ponttal segítette a félidő hajrájára fordítást eredményező, 13–4-es SKSE-rohamot. Ámde a legvégén még egyszer fordult a kocka, s a remeklő Gáspár sorozatos kosarainak köszönhetően végül 34–35-ös állásnál vonulhatott az öltözőbe a két gárda.

A harmadik felvonást kimondottan reménykeltően kezdték a tarjániak, akik az első bő öt percben csupán két kosarat engedélyeztek riválisuknak, s feljavuló védekezésüknek, valamint a közelről és távolról egyaránt eredményes Takács találatainak hála, a negyed derekára máris az addigi legnagyobb különbségű, 45–39-es vezetésüket mutatta az eredményjelző tábla. Csakhogy, miként a korábbiakban, a felfelé ívelő szakaszt hazai oldalon ezúttal is egy immár menetrendszerűnek mondható hullámvölgy követte, amit kihasználva a gyors egymásutánban két triplát értékesítő Neuwirth a folytatásban csapata hátrányát gyakorlatilag pillantok alatt eltüntette. Sőt, az utolsó rövid pihenőre az SKSE immár ismét szívósan küzdő ellenfele hátát bámulhatta, s jó időbe beletelt, míg Takács, újabb hármasával, övéit ismét minimális előnyhöz juttatta (62–61). Eme kései fordulat azonban egyáltalán nem bizonyult tartósnak, olyannyira, hogy a Neuwirth-Kenéz páros által repített Mandics-tanítványok az utolsó perc kezdetén már biztos győztesnek látszottak (66–73). S bár úgy tűnt, Geigerék a hátralévő nyúlfarknyi időben még megragadhatják a veszett fejsze nyelét, Fortuna és a játékvezetői hármas tagjai a legvégén nem fogadták kegyeikbe Dániel Péter együttesét.

Dániel Péter: – Nagyon gyengén, mindössze harmincöt százalékkal dobtunk mezőnyből, ilyen mutatóval pedig sehol, semmilyen védekezéssel nem fogunk tudni nyerni. A jobb eredményekhez ezt mihamarabb orvosolnunk kell!

Andjelko Mandics: – Jó mérkőzés volt, mindkét csapat nagyot küzdött. Talán mi egy picivel kevesebbet hibáztunk, és az igazat megvallva egyes időszakokban szerencsénk is volt.

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 1. forduló
Salgótarjáni KSE – Debreceni EAC U23 72–74 (13–18, 21–17, 19–19, 19–20)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, v.: Balog Gy., Hervay, Sentényi. Salgótarján: HERENDIC 19/3, Vas-Teplán, Dragasevics 10/3, Hargitai 3/3, TAKÁCS 18/6. Cs.: Nshimba 6, Molnár M. 7, Monye M. 6, Geiger 3/3, Kuttor. Edző: Dániel Péter. Debrecen: KENÉZ 20/3, NEUWIRTH 23/15, Balázsi 4, GÁSPÁR 11/3, Fábián 12. Cs.: Hőgye 3/3, Hegedűs, Várszegi, Kiss K. 1. Edző: Andjelko Mandics. Az eredmény alakulása: 3. p.: 8–7, 8. p.: 13–18, 13. p.: 22–23, 18. p.: 29–30, 23. p.: 40–35, 28. p.: 47–49, 35. p.: 62–61, 38. p.: 63–67.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában