Labdarúgás

2022.09.27. 15:51

Nógrádi edzők mondták el véleményüket az olaszok elleni vereség kapcsán

A magyar labdarúgó-válogatott Nemezetek Ligája szereplésével kapcsolatban kerestük meg az alsóbb osztályú megyei bajnokságok élcsapatainak egy-egy edzőjét, hogy mondják el gondolataikat a nemzeti együttes kapcsán.

L. A.

Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen a Puskás Arénában

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A megyei II. osztályban listavezető Szügy SE edzője mellett, a harmadik vonal Keleti csoportjában éllovas Nógrádsipek és a Nyugati csoport címvédőjének, a Patak csapatának trénere is elmondta gondolatait.

Koplányi Örs, a Szügy SE edzője: – Azt gondolom, hogy a magyar válogatott eredményessége nagyon nagy részben Marco Rossi szövetségi kapitánynak és a stábjának köszönhető. A Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítményhez vezető út alapjait, már évekkel ezelőtt letette, mikor tehetséges fiatalokat kezdett el beépíteni a nemzeti csapatba, kiegészülve rutinos, külföldi top bajnokságokban edződő játékosokkal. Mostanra megfelelő rutint szerezhettek a játékosok, amely már meg is látszódott minden mérkőzésen. Az eredmény ebben a csoportban szemet gyönyörködtető, hiszen nagyon erős ellenfelekkel kellett megküzdeni minden alkalommal, de az utolsó körig még a Nemzetek Ligája négyes döntőjére is volt esélyünk. Kiemelkedőnek érzem az elért erdményt, és bízom benne, hogy haladunk tovább ezen az úton.

Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipeki SE edzője: –A magyar válogatott Nemzetek Liga szereplése nagy meglepetés volt számomra, persze pozitívan. Ebben a nehéz csoportban tíz pontot szerezve a második helyen végezni, szerintem fantasztikus eredmény. De nem csak az eredmény, hanem a pályán mutatott játék is. Pár év alatt nagyon sokat változott a válogatottunk, hiszen magabiztosak, felkészültek taktikailag és fizikálisan is, valamint látni, hogy mit akarnak játszani. Visszahozták számunkra a reményt és összekovácsolták az országot, már az emberek hisznek a kapitányban és a válogatottban, talán már a magyar fociban is.

Bella Sándor, a Patak FC edzője: – Ez a mai válogatott kiérdemelte a tiszteletet, hiszen nagy munka van ebben. Nem sokan gondolták, hogy ebből a csoportban nekünk sok esélyünk lehet, hiszen csupa világ és Európa bajnok volt az ellenfelünk. Marco Rossi remekül építkezett, nem csodáról kell itt beszélni, hanem kőkemény munkáról, bizalomról, alázatról és egy jó nagy adag hitről. Ezt pedig nagyon tudják értékelni a szurkolók! Anglia és Németország a zsebben, míg a regnáló Európa bajnok Olaszország már nagy falatnak bizonyult, de szégyenkezni nincs okunk, hiszen az utolsó meccsig esélyünk volt a négyes döntőbe kerülni. Egy olyan csoportban második helyen végezni, ahol egyenrangú partner vagy egy világ- és Európa bajnokokkal, az felemelő érzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában