Labdarúgás

2022.09.15. 19:43

Az egységességben látják a csapat erejét: nincs teher a bátonyterenyei játékosokon

Kitűnően kezdte a megyei I. osztály megmérettetését az újonc Bátonyterenyei TC együttese.

L. A.

A bátonyterenyei együttes a dobogó harmadik fokán áll öt fordulót követően a megyei I. osztály pontvadászatában

Fotós: Beküldött fotó

Az újonc Bátonyterenyei TC négy győzelemmel és egy vereséggel áll pillanatnyilag a megyei I. osztály harmadik helyén, csupán gólkülönbséggel elmaradva az azonos pontszámú listavezető SBTC és a második helyezett Palotás mögött. Az együttes idén került vissza a megyei első vonalba, ahol kiemelkedően teljesít a bátonyterenyei csapat.

Berki Krisztiánt, a Bátonyterenyei TC edzőjét kérdeztük a csapat jó idénykezdéséről.

– Milyen céllal vágtak neki a megyei I. osztály küzdelmeinek, mennyire tudták megerősíteni a keretüket a bajnoki rajtra?
– A vezetőinkkel közösen az volt az elsődleges célunk, hogy a tavalyi, jobbára fiatalokból álló játékosállományt együtt tudjuk tartani. Hozzájuk igazoltunk szintén fiatalokat, Csonka Kornél, Rátóti Zoltán, Sipkó Bálint és Berki Szebasztián személyében, továbbá egy rutinos támadót, Bellér Balázst. Ennek fényében próbálunk egy igazán jó társaságot kialakítani, amely az elmúlt szezonban is már igen kiemelkedő volt, főképp a fiatalokra építve, kiegészülve pár rutinosabb játékossal.

– Ilyen jó szezonkezdést várt a csapattól?
– Várni nem vártam, de nagyon bíztam a társaságban. Rendkívül egységes a csapatunk és mindenki próbálja a legtöbbet kiadni magából amikor a játéktéren van. Azt tudtuk, hogy az elmúlt hetek teljesítménye is a gárdában van, és most ezt meg is mutatták a játékosaim. Mindenkiben megvan a kellő bizonyítási vágy, amely megfelelő akaratot adott, és remélhetőleg a későbbiekben is adhat majd a csapatnak.

– Miben látja az eredményességük kulcsát?
– Mint említettem, nagyon egységesek vagyunk, továbbá nincs teher a játékosainkon, hiszen nincs velük szemben állítva nagy elvárás. Szeretnénk, ha élveznék a játékot, örömmel járnának ebbe a jó társaságba, ahol együtt küzdenek közösen az egyesület jó eredményeiért. Ebben az igazi csapatmunkában látom a gárda erejét. Aki például egy-egy mérkőzésen nem kap lehetőséget még, ha minden edzésen ott is van, azok sem teszik ezt szóvá, vagy épp nem sértődnek meg, ha azok lépnek pályára, akik esetenként nem tudnak a tréningeken megjelenni. Mindenki a csapat eredményességét tartja szem előtt, mert ugye együtt nyerünk, valamint együtt szenvedünk vereséget is.

– A téli szünetben milyen helyezéssel lenne elégedett?
– A jó szezonkezdés megalapozta az őszi szereplésünket, de helyén kell kezelnünk az eredményeinket. Nem szabad, hogy elszálljunk, bár jár a játékosaimnak a kalapemelés az eddigiek alapján. Korábban sem volt magas cél kitűzve, de szeretnénk ezt a jó sorozatot és teljesítményt minél tovább megtartani, amelynek köszönhetően a középmezőny elején szeretnénk majd telelni, amelyhez továbbra is minden mérkőzésen ki kell majd adnunk magunkból a maximumot.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában