Lovassport

2022.08.13. 10:15

Tizennyolcadszor rendezik meg a Platthy József nemzetközi díjugratóversenyt Somoskőújfaluban

Augusztus 20-án immár tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Szent István-napi Platthy József nemzetközi díjugrató versenyt Somoskőújfaluban.

Balogh Tibor

Balla Annamária, a Kakuk Lovasudvar SE versenyzője idén is indul

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

A Kakuk Lovasudvarban a viadal előtti napon a „Salgótarján 100 éve város” emlékév keretein belül a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. 17.00 órától ingyenes középkori játszóudvarral várja a családokat, majd 20.30 órától egy látványos népi rockoperát láthatnak az érdeklődők a Nemzeti Lovas Színház előadásában: Szent László - A lovagkirály címmel.

Kakuk József, a verseny ötletgazdája, főrendezője elmondta, hogy az előkészületek jól haladnak, és bízik benne, hogy ismét sikeres lesz majd a verseny. A névadó Platthy József, lovas körökben használatos becenevén Zsiga bácsi Karancskesziben született. A lovassport első és eddig egyetlen magyar olimpiai éremszerzője. Az 1936. évi berlini nyári olimpiai játékokon vadászugratásban lett egyéni harmadik, a Sellő nevű angol telivér kancát lovagolta. Az olimpia után is sorra nyerte a versenyeket, de már más lóval. A legmagasabb lovas kitüntetés, a Gróf Széchényi István-emlékérem kitüntetettje. 

Balla Annamária, a Kakuk Lovasudvar SE versenyzője idén is indul Fotó: Hegedűs Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában