Labdarúgás

2022.08.14. 20:16

Parázs csatában vesztett a Balassagyarmat, kiütötték a Bánkot

Mindkét nógrádi csapat kikapott az NB III. Közép-csoportjának harmadik körében.

H.H.

Archív fotó

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

ESMTK – Balassagyarmati VSE 1-0 (0-0)

Budapest, Pesterzsébet, 150 néző. Vezette: Kovács T. (Jakab B., Kondákor T.)
ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Turi D., Lipcsei, Márton D. - Kovács D. (Ágoston 80.), Kovács B., Slezák, Molnár J. - Sükösd (Gáspár 76.), Wirth (Lucz 63.). Vezetőedző: Turi Zoltán.
BSE: Iváncsics – Majzik, Lami, Tányéros, Király Á. - Lizák, Ferkel (Gazdag 70.), Márton A., Nagy X. (Zsigmond 70.) - Bartos, Erdélyi (Mertse 70.). Vezetőedző: Nagy Tibor.
Gól: Kovács D.(66.).
Sárga lap: Molnár J., Slezák, Márton D., illetve Erdélyi, Bartos, Lami, Márton A.
Kiállítva: Slezák (77.), illetve Major Cs. (technikai vezető, a lefújás után).

Az első félidő javarészt mezőnyjátékkal telt, mindkét csapat elsősorban pontrúgásokból veszélyeztetett. Negyedóra elteltével egy szöglet utáni kavarodásban alakult ki helyzet a balassagyarmatiak előtt, de az ESMTK védői felszabadítottak. A hazaiak előtt a játékrész hosszabbításában adódott esély a gólszerzésre, Iváncsics a tizenhatos vonalánál elfejelte a labdát Sükösd elől, ám Wirth emelése nagyon eltévesztette az üres kaput.
Szünet után sokáig nem változott a játék képe, ám egy védelmi hibát kihasználva némileg váratlanul szerezte meg a vezetést az erzsébeti alakulat. Ettől kezdve az Ipoly-partiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, Nagy Tibor hármat is cserélt, sőt emberelőnybe kerültek a vendégek, de az ESMTK szívósan őrizte előnyét. Az utolsó percekben parázs jelenet játszódott le a budapestiek büntetőterületén belül, a BSE játékosai tizenegyest reklamáltak, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. A lefújást követően sem csillapodtak az indulatok, és a gyarmatiak technikai vezetője, Major Csaba a sípmester megsértéséért piros lapot kapott.

A hétvégén megkezdődött a megyei I. osztály szezonja is:

 

Szolnoki MÁV FC – Bánk-Dalnoki Akadémia 5-1 (1-1)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 200 néző. Vezette: Takács Á. (Vilmányi S., Vad A.)
Szolnok: Csáki – Tömösvári, Pinto (Antal 68.),Gohér, Kófis – Lengyel (Nádházi 46.), Tisza, Kálmán (Lukovszky 68.), Földi – Iván (Nyerges 78.), Rokszin (Sitku 81.). Vezetőedző: Romanek János.
Bánk: Zima -Fellegi, Frey, Takács, Seres (Bokros 78.) - Haffner (Balogh 46.), Miskei (Barát 85.), Héjjas, Darabont – Haronisz (Érczkövi 78.), Rábold (Szentpéteri 85.). Vezetőedző: Balog Zsolt.
Gól: Tömösvári (2 – 32., 57.), Kálmán (50.), Lukovszky (2 – 72., 85.), illetve Rábold (42.).
Sárga lap: Tisza, Antal, Ulvicki (a kispadról), illetve Haronisz, Miskei, Balogh.

Az elmúlt szezonban még másodosztályú hazaiak elég visszafogottan indították a bajnokságot, így nagyon harapósan vágtak neki az összecsapásnak, ugyanakkor a bánkiak is határozottan léptek a pályára és az első félidőben egyenrangú partnerei voltak a szolnokiaknak. A másodikban azonban Romanek János tanítványai két gyors gólt szereztek, majd a hajrában beszálló Lukovszky duplájával kiütötték nógrádi vetélytársukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában