Strandkézilabda

2022.08.11. 20:18

Országos döntőben szereztek ezüstérmet a Strandépítők férfi strandkézilabdásai

Augusztus 5-7. között rendezték meg az idei Strandkézilabda Országos Döntőt, amelyen a Salgótarjáni Strandépítők is képviseltették magukat. Méghozzá nem is akárhogy!

Nool

Forrás: Facebook/Salgótarjáni Strandépítők

A Zala megyei Vonyarcvashegy adott otthont idén a strandkézilabda 2022-es országos döntőjének. A Salgótarjáni Strandépítők a B csoportban kezdték meg a tornát, ahol az első versenynapon két csoportmérkőzés várt a fiúkra. Mindkettőt sikerrel abszolválták, így csoportelsőként folytatták a szombati napot. Ekkor három csoportmérkőzésen kellett pályára állniuk, melyből kettőt megnyertek, a harmadikat viszont szétlövéssel elveszítették. 

Okuk azonban így sem volt csüggedni, hiszen a csoport második helyén zárták a napot, s így bebiztosították a helyüket az ország legjobb nyolc csapata közé. A Strandépítők vasárnap egy középdöntős mérkőzéssel indították a napot a Lupa Lake BHC csapata ellen, akik ellen ismét sikerül diadalmaskodni és kisvártatva az elődöntőben találták magukat, ahol a válogatott játékosokból álló Hír-Sat BHC csapata ellen játszottak. Az első szettben kicsit alul maradtak ellenfelükkel szemben, így az első pontot a másik csapat nyerte, a második szettben viszont összeszedték magukat és felülkerekedtek ellenfelükön, így kiharcolva a szétlövést. Itt az első 5-5 dobás után döntetlen volt az állás, így végül az úgynevezett hirtelen halál döntött a mérkőzés eredményéről. 

– A hirtelen halált a Hír-Sat BHC kezdte, melyet Manazya Felicián hárított, ezt követően elég volt az egy pontos gól melyet Csuka Balázs sikeresen belőtt. Ezzel a salgótarjáni „meglepetéscsapat” nyert és küzdhetett meg az aranyéremért a Beach Stars BHC csapatával. A döntő mindkét szettje szoros volt, a fiúk küzdöttek, de sajnos a végén nem sikerült több gólt szerezniük ellenfelüknél. Ezzel a Salgótarjáni Strandépítők idén Magyarország 2. legjobb strandkézilabda csapataként tért haza – számoltak be közösségi oldalukon a Salgótarjáni Strandépítők. A bejegyzésből az is kiderült, hogy Csuka Balázs a torna legjobb balszélsője és a legjobb játékosa díjat is átvehette.  

Lőrik Tamás, a Strandépítők vezetőedzője: – A szezon előtt az egyesület elnöke Rácz Viktor keresett fel, hogy vigyem idén én a férficsapatot. A kitűzött célunk az volt, hogy kerüljünk be az országos döntőbe , valamint építsük be a fiatal játékosokat az együttesbe. Ez hellyel közzel sikerült is, hiszen sikerült a bejutás a döntőre, viszont mire beérett a gyümölcs a fiatal játékosokat nem engedték el a tornára. Sajnos így kevesen maradtunk az utolsó hétvégére és a sérülések sem kerültek el minket, Forgács Péter már az első mérkőzésen lesérült. Ennek ellenére csapatként küzdöttünk egész hétvégén a sikerért. Le a kalappal azok előtt akik ott voltak, mert a pályán mindent megtettek a győzelemért, lelkesedésből és szívből nem volt hiány.

A Strandépítők második helyezett csapata: Dénes Máté, Ponyi Gergő, Manazya Felicián, Kapusi Levente, Csuka Balázs, Nagy Tamás, Kovács Róbert,Forgács Péter, Lőrik Tamás, Békési Dominik.

A Strandkézilabda Országos Döntőn elért eredményeik:

Csoportmérkőzések:
Pénzügyőr – Salgótarjáni Strandépítők 0-2 (15:22; 20:21)
Salgótarjáni Strandépítők – Győr Strandkézilabda Klub 2-0 (27:25; 24:22)
SC Squadra Buda – Salgótarjáni Strandépítők 2-1 (22:17; 15:16; 7:6)
Salgótarjáni Strandépítők – Dinamit BHC 2-0 (19:15; 26:24)
Salgótarjáni Strandépítők – Toros Locos 2-0 24:20; 23:15)

Középdöntő:
Lupa Lake BHC – Salgótarjáni Strandépítők 0-2 (22:23; 20:23)

Elődöntő:
Hír-Sat BHC – Salgótarjáni Strandépítők 1-2 (26:18; 28:29; 8:9)

Döntő:
Salgótarjáni Strandépítők – Beach Stars 0-2 (16:19; 20:27)

Idei évi kvalifikációs tornáin elért eredményeik:

Kvalifikáció 1. Agárd – 3.hely 
Magyar Kupa Hajdúnánás – 7.hely
Strandkézilabda OB Balatonakarattya – 2.hely 
XII. Salgo Cup – 6.hely


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában